Eski bankacı yazar Kaşlı Yaşar Turgut Bilgin, üçüncü kitabı 'Antalya Türküleri'ni Antalya'nın Kaş ilçesinde imzaladı.
  Yaşamını İstanbul ve Antalya’da sürdüren eski bankacı yazar  Kaşlı Yaşar Turgut Bilgin, üçüncü kitabı olan ve Ares Yayınları’nda çıkan “Antalya Türküleri’ni” Kaşlı hemşerilerine imzaladı.
   Kaşlı yazar Yaşar Turgut Bilgin, üçüncü kitabının tanıtımın yapmak, Kaşlı hemşerileri ile buluşmak için Kaş’taki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki bir kafede imza günü düzenledi. Burada okurları ve hemşerileri ile bir araya gelerek kitabı üzerinde söyleşti. Üçüncü kitabı olan “ Antalya Türküleri’ni” imzaladı. Hemşerileri ve dostları, Bilgin’i yalnız bırakmadı.
   Yazar Bilgin yaptığı konuşmada” Ortadoğu Teknik Üniversitesi’ni bitirdikten sonra 25 yıl bankacılık yaptım. 15 yıldır Turizmle uğraşıyorum, danışmanlık yapıyorum. 15 yıl önce edebiyat dünyası ile tanıştım. İlk olarak Batan Bir Bankanın Günlüğü ve ardından Kaş ve Meis kitaplarını yazdım. Antalya’da bağlama kursu alırken Antalya’nın çok güzel türküleri olduğunu gördüm. Bu türkülerden esinlenerek Antalya’nın antik çağlardan bu yana gelen kültürünü kitap haline getirdim. Antalya Bölgesi’nde yaşanmış aşkları, sevdaları, acıları, yaşanmış olayları anlatmaya çalıştım. Kaş’tan Gazipaşa’ya, Elmalı’dan Akseki’ye İbradı’ya kadar bölgedeki dağ ve deniz öykülerini “Antalya Türküleri” adlı kitabımda  yaptığım  5 yıllık araştırma sonrası 55 şiirde anlatmaya çalıştım. Halen İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde yeniden üniversite öğrenimine başlayan Bilgin; Antalya Bölgesi’nde seracılıkta domates üretiminin artması ile sosyal ve ekonomik yaşamın çok değiştiğini belirterek, bunda domates üretimi önemli rol oynadı. Bu etkiyi yakında roman olarak çıkacak olan “Altın Domates” adlı kitabımda ele alarak anlattım” dedi.
 
Editör: TE Bilisim