YENİ KAŞ KAYMAKAMI YAZICI GÖREVE BAŞLADI
Antalya’nın Kaş ilçesine atanan Kaymakam Şaban Arda Yazıcı görevine başladı.
18 Kasım 2019 tarihinden itibaren Tokat Erba Kaymakamı Bülent Karacan tarafından geçici olarak yürütülen Antalya’nın Kaş İlçesi Kaymakamlığına  2020/ 362 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile İçişleri Bakanlığı tarafından resmi gazetede yayımlanan son kararnameyle ataması yapılan Erzurum Tortu İlçesi Kaymakam Şaban Arda Yazıcı Kaş ilçesine gelerek görevine başladı.
Kaymakam Yazıcı yaptığı açıklamada “10 gün önce Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kaş’a atanmış bulunuyorum. Göreve başladım. Öncelikle Kaş gibi hem bölgesinde hem ülkesinde hem de dünyada yeri bulunan bir ilçede göreve başlamaktan çok mutluyum, gururluyum. İnşallah bütün mesai arkadaşlarımla, yerel yönetimlerle, STK’larla, vatandaşlarımızla beraber Kaş için güzel işler yapmaya çalışacağız. Ben her göreve başladığımda şunu söylüyorum. Allah hayırlısıyla iyi bir şekilde görevi teslim etmeyi de nasip etsin. Bizim için en güzel şey o. İyi bir şekilde vatandaşa hizmet edecek hayırlı, güzel hizmetlerle vatandaşın erişebileceği, bizim vatandaşa ulaşacağımız hizmetlerle inşallah Kaş’a kaliteli çalışmalar yaparız. Kaş ilçemiz çok güzel bir yer. Tarihi, doğası, insanı çok güzel. İnşallah ilçemize hayırlı hizmetlerde bulunacağız. Bu uğurda tüm vatandaşlarla, hemşehrilerimizle, STK’larımızla, çalışma arkadaşlarımızla birlik beraberlik içerisinde çalışırsak, faydalı işler yapacağımıza inanıyoruz. Hepimiz, hepiniz için hayırlı olsun” dedi.
KAYMAKAM  ŞABAN ARDA YAZICI KİMDİR
1981 yılında Rize’de doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Rize’de tamamladı. 2001 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde öğrenim görmeye hak kazandı ve buradan 2005 yılında mezun oldu.
2009 yılında Samsun Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. Teftiş stajını Kayseri ilinde, Kaymakam Refikliği Stajını Ankara’nın Nallıhan ilçesinde tamamladı.
Bilecik İli Yenipazar ilçesinde beş buçuk ay süreyle Kaymakam Vekilliği görevinde bulundu.
Yurt dışı yabancı dil eğitimini İçişleri Bakanlığınca bir yıl süre ile gönderildiği, İngiltere’nin Canterbury şehrinde, Chris Church Üniversitesinde tamamladı. Birleşik Krallık İdari Sistemi üzerinde inceleme araştırmalarda ve çeşitli eğitim programlarında bulundu.
2012 yılında 96. Dönem Kaymakamlık Kursunu başarıyla tamamladıktan sonra Ağaçören Kaymakamlığına atandı ve iki buçuk yıl görev yaptı. 3 Eylül 2014 tarihinde Gümüşhane Köse Kaymakamlığına atanıp 2 yıl görevde bulunmasının arından 6 Ekim 2016 tarihinde Diyarbakır Hani Kaymakamlığı ve Belediye Başkan Vekilliği görevine atanıp 2 yıl süre ile ilçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkan Vekilliği görevlerini birlikte yürüttü.
2018-2020 yılları arasında yürüttüğü Erzurum Tortum Kaymakamlığı görevinin ardından 2020/362 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Kaş Kaymakamlığına atandı. İngilizce bilmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.
 
Editör: TE Bilisim