Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Gömbe Yaylası'ndaki doğa harikası Yeşilgöl'e arazi aracıyla girilmesinin ardından, göle ulaşımı sağlayan yol kayalarla geçici olarak ulaşıma kapatıldı. Gömbe Mahallesi Muhtarı Süleyman Kocakehya, "Gölün çevresinin telle çevrilmesini istiyoruz" dedi.
Kaş'ta bulunan 1800 metre yüksekliğindeki Yeşilgöl'e kimliği belirsiz kişi veya kişilerin yabancı plakalı arazi aracıyla girerek, tur atmasına birçok kişi tepki gösterdi. Bunun üzerine harekete geçen Gömbe Mahallesi Muhtarı Süleyman Kocakehya, durumu Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Kaş Birimi Sorumlusu Mehmet Keskin'e iletti. Aldığı izinle gelen iş makinesi yardımı ile Yeşilgöl'e giden yola kayalarla bariyer oluşturuldu. Gömbe merkezinden Subaşı Yaylası ile Yeşilgöl'e giden yolun kesiştiği 1700 metre yüksekliğindeki noktadan itibaren yol araç trafiğine kapatıldı.
Gömbe Mahallesi Muhtarı Süleyman Kocakehya, "Biz olayı, basından çıkan haberlerden ve sosyal medya paylaşımlarından öğrendik. Yeşilgöl ve Uçarsu Şelalesi'ne giden yol, belirli bir noktada araç trafiğine kapalı durumdaydı. Bu yoldan Yeşilgöl'e giden yol da trafiğe tam kapalı. Ancak arazi araçları çok yüksek olduğu için, yolun dışındaki araziden göle giriyor. Bunun önüne geçmek için öncelikle yol trafiğe kapatıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne hemen müracaat ettim. Gölün çevresinin telle çevrilmesini istiyoruz. Kaş'taki Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri konuyu ileteceklerini belirtti. Çünkü bugün kapattığımız noktadan yolu sürekli olarak kapatamayız. İnsanlar bu iki kutsal olan doğal güzelliği görmeli" dedi.
Editör: TE Bilisim