Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı Yeşilköy Mahallesi’nde eğitim öğretim yapan Sabriye Toksoy Anaokulu’nun minik öğrencileri, dünyayı kurtaracak bir projede yer aldı. “Dünyanın kahramanları aranıyor” adlı e Twinning projesi ile, dünyayı koruma konusunda kahraman oldular.
   Kaş İlçesi’ne bağlı Yeşilköy Mahallesi’nde eğitim öğretim yapan Sabriye Toksoy Anadolu 5 yaş D – Sınıfı öğrencileri, “Dünyanın kahramanları aranıyor” adlı e Twinning projesine katıldı. Öğretmenleri Merve Aksoy’la beraber katıldıkları projede Türkiye’den 10, dünyanın farklı ülkelerinden 49 okul öğretmen ve öğrencileri ile katıldı. Proje ile 3 -  6 yaş gurubundaki öğrenciler, dünyamızı nasıl koruyabiliriz, nasıl geliştirebiliriz? sorusuna yanıt aradılar. Projede dünya bir kaleye kaçırılarak, hapsedilmişti. Çocuklar dünyayı kurtarmak, dünyanın kahramanları olmak için kalenin anahtarını almalıydılar. Anahtarı almak için 6 görevin tamamlanması gerekiyordu. Bu amaçla Yeşilköylü minikler, kuş yuvası tasarladılar.Plastik, kağıt, süt şişesi, muz kabuğu ve salatalık kabuğu gibi atıkları toprağa gömerek, hangilerinin yok olduğunu gözlemlediler. Toprağa bitki dikerek, yaptıkları su filtreleri ile suyu temizlediler. Temi su ile bitkileri suladılar. Sınıflarındaki atık kağıtları toplayarak, geri dönüşümde yeni kağıtlar ve kağıttan işler elde ettiler. Geri dönüşüm malzemeleri ile süper kahraman tasarladılar. Tüm görevleri tamamlayarak, kalenin anahtarını geri aldılar. Dünyayı kurtararak, dünyanın kahramanı oldular.
   Projeyi, öğrencileri ile birlikte yürüten öğretmen Merve Aksoy yaptığı konuşmada” Projede yer alan her görevi bir ayda tamamladık. Proje boyunca öğrencilerimiz çok eğlendi. Eğlenirken dünyayı korumanın ve güzelleştirmenin ne kadar önemli olduğunu kavradılar. Hayvanları, doğayı, çevreye zarar vermeme, koruyarak güzelleştirme, suyu temiz tutma ve geri dönüşümün önemini kavradılar. Kısacası dünyamızdaki her şeyin değerli olduğunu uygulamalarla öğrendiler. Çevreci birer kahraman oldular”dedi.
 
 
Editör: TE Bilisim