Sahil bölgelerinde havanın ısınmasıyla Antalya'nın Kaş ve Muğla'nın Seydikemer ilçelerinde yaşayan Yörükler, yayla yoluna düşmeye başladı. Bazı Yörükler de tam kapanma öncesi yaylaya çıktı ancak doruklardaki soğuk hava, Yörükleri zorluyor.
Antalya ve Muğla sahillerinde 30 dereceye yaklaşan hava sıcaklığı özellikle koyun sürülerini etkilenmeye başladı. Tam kısıtlama öncesinde Muğla'nın Seydikemer ilçesine bağlı Karadare Mahallesi'nden birkaç koyu sürüsü sahibi Yörük, 2 bin 400 metre yüksekliğindeki İkiz Göller Yaylası'na çıktı. Bu Yörüklerden Ersoy Gülen, "Kısıtlama kararı açıklanınca apar topar koyun sürülerimizi alarak yaylaya çıktık. Çünkü havalar ısınmaya başlamıştı. Yayla çok güzel, koyunlarımız için gerekli ot var. Ancak gündüzleri soğuk, fırtına, geceleri ise sıfır dereceye düşen sıcaklıkla ayaz ve soğuk var. Koyunlarımız da, biz de zorlanıyoruz" dedi.
Aldığı izinle Kaş'a bağlı Bayındır Mahallesi'nden koyun ve keçi sürüsü ile yola çıkan Mehmet Güren de "Sahillerde hava ısınmaya başladı. Keçiler için sorun yok ama koyunlarımız gündüz zorlanmaya başladı. Gün boyu gölgede yatmaya başladılar. Geceleri de ağıla girdikleri için beslenmeleri sorun olmaya başladı. Aldığımız izinle halam Hatice Güren'le yaya olarak yola çıktık. Yollar boş olduğu için hızlı yol aldık. 2 gün sürecek yolculuk sonrası Akdağ'ın eteklerindeki Yayla Bayırdır Mahallesi'nde varmış olacağız. Koyunlarımız rahat edecek" diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim