Antalya’nın Kaş ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96’ncı  yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.
Kutlamalar Kaş Kaymakamlık Makamında  Kaş Kaymakam Bilgehan Bayar'ın  tebrikleri kabulüyle başlayan kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti. Cumhuriyet Meydanı’nda yapuılan törene Kaş Kaymakam Bilgehan Bayar, Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Erçin Birsen, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Cumhuriyet Başsavcısı Hilal Büyüközer, Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Öztürkmen,Kaş  İlçe Emniyet Müdürü Orhan Tezcan, daire amirleri ve müdürleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları, gaziler, şehit yakınları, vatandaşlar ve Kaş’a tatil için gelen tatilciler katıldı.
30 Ağustos Zafer Bayramı  töreni Cumhuriyet Meydanı’ndaki  Atatürk Anıtı’na Kaş Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri konulmasıytla başladı. Ardından Ulu Önder Atatürk ve tüm şehit ve gaziler için 1 dakikalık Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Erçin Birsen yaptı. Deniz Yarbay Birsen yaptığı konuşmada  Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve tüm vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, saygı ve minnet ile andıklarını söyledi. Konuşmasına”Bugün burada şanlı 30 Ağustos Zafer Bayramının 96’ncı yıldönümünü onur ve kıvanç içersinde kutlamak üzere toplanmış bulunmaktayız. Birinci dünya savaşı sonunda imzalanan Sevr Antlaşmasıylayurdumuz tamamen elimizden alınıyor, vatanımıza hür olarak yaşama hakkımıza son veriliyordu. Bağımsızlığa düşkün milletimizin başka bir devletin egemenliği altında yaşaması söz konusu değildi. 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkmasıyla Kurtuluş Savaşı başlamış, dış ve iç odakların ihanetlerine ve büyük yokluklara rağmen milli birlik ve beraberlik sağlanarak tek vücut haline gelinmiştir.Türk tarihi parlak zaferlerle doludur. Yalnız Türk Tarihine değil dünya tarihine de yeni bir yön veren bu kadar kesin sonuçla ve etkili başka bir meydan muharebesi olmamıştır. Başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mstafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, mukaddes vatanımız için canı pahasına görev yapan şehitlerimizi, gazilerimizi ve terörle mücadelede görevi başında ve demokrasi mücadelesinde şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri ile güvenlik güçleri mensuplarımızı ve hayatlarını yitiren vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz. Zafer Bayramımız kutlu olsun”dedi. Cumhuriyet Halk Partisi Kaş İlçe Başkanı Ulaş Akbaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri tören sona erdikten sonra  Atatürk Anıtına Çelenk sunarak saygı duruşunda bulundular.
Ardından törenin sona ermesiyle , Akçagerme Turizm Park Tesislerinde gaziler ve şehit ailelerine kahvaltı verildi. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Marina’da 10:00-12:00 ile 14:00-17:00 arasında donanma gemilerinden TCG Poyraz halkın ziyaretine açıldı.
 
 
Editör: TE Bilisim