Zafer Bayramı'nın 99. yıl dönümü Antalya'nın Kaş ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı. 
Zafer Bayramı'nın 99. yıl dönümü Kaş'ta düzenlenen törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Serdar Yıldırım, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Erol, Emniyet Müdürü Volkan Cansever, İlçe Milli Eğitim Müdürü Melih Eroğlu, daire amirleri, AK Parti İlçe Başkanı Okay Bilgin, CHP İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, MHP İlçe Başkanı Cemil Kolak, İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Şah Yılmaz, şehit yakınları, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askerler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
Kaş'taki tören Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Garnizon Komutanlığı'nın Atatürk Anıtı'na çelenklerinin konulmasıyla başladı, ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Kaymakam Şaban Arda Yazıcı tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın '30 Ağustos Zafer Bayramı' mesajı okundu. Öğrencilerin kendi şiirlerini seslendirdiği törende Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, şehit yakınları ve gazilerin tek tek bayramını kutladı. Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş şehit yakınları ve gazileri belediye sosyal tesislerinde düzenlenen kahvaltıda ağırladı.
Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaş Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Serdar Yıldırım yaptı. Yıldırım, "Bugün burada şanlı 30 Ağustos Zaferi'nin 99. yıl dönümünü gururla kıvançla kutluyoruz. Türk tarihi parlak zaferlerle doludur. Yalnız Türk tarihinde değil, dünya tarihine de yeni bir yön veren bu kadar kesin sonuçlu bir meydan muhaberesi,  bir zafer olmamıştır. Böyle bir zafer Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün baş komutasında Türk ordusunun kazandığı Başkomutanlık Meydan Zaferi'dir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, mukaddes vatan için görev yaparken can veren tüm şehitlerimizi saygıyla, rahmetle anıyorum" dedi.
Törenin ardından CHP Kaş İlçe Başkanlığı alternatif bir tören düzenledi. CHP İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından CHP İlçe Başkanı Arıkan, "Ulusal bayramları unutmayacağız, unutturmayacağız, coşku ile kutlamaya devam edeceğiz" dedi. Ardından törene katılanlar İzmir Marşı ve 10. Yıl Marşı'nı söyledi. Kaş Limanı'ndaki tekneler marşlara eşlik etti.
 
Editör: TE Bilisim