Ziraat Odaları İl Kordinasyon Kurulu Kaş’ta toplandı
 
Antalya Ziraat Odaları İl Kordinasyon  Kurulu Kasım ayı toplantısı Antalya’nın Kaş İlçesi Ziraat Odası Başkanlığı’nın ev sahipliğinde Kaş İlçesi’nde yapıldı.

Kaş Ziraat Odası Başkanlığı’nda yapılan toplantıya Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kaş İlçe Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Göktaş,  Ak Parti Kaş İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş,  Antalya Ziraat Odaları Başkanı Nazif Alp, Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, Tarsim Bölge Müdürü Mustafa Değer, Soysal Güvenlik İlçe Müdürü Ayhan Kılıçkaya, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden,  BATEM’den yetkiler, Elmalı, Finike, Gazipaşa, Kumluca Ziraat Odası başkanları, bazı ziraat odalarının genel sekreterleri ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Toplantının başkanlığını ve açış konuşmasını yapan Antalya Ziraat Odaları Başkanı Nazif  Alp yaptığı konuşmada” Bugün ülkemizde en sıkıntılı sektör tarım sektörü. Çiftçi üretememe ile karşı karşıya. Son yapılan zamlarla birlikte toprağa gübre atamama tehlikesi ile karşı karşıyayız. Ürettiğinin karşılığını alamıyor. Tarım olmayan bir ülkede ne sanayi olur, ne de kalkınma olur. Tarımsal üretimi düşünmeyen ülkeler intiharla karşı karşıdır. Haller tartışması bir son bulmalı. Tarımın ve üreticinin sorunlarına çare bulunmalı” dedi. Ardından sektörün temsilcilerine söz verdi.
Ev sahibi olarak bir konuşma yapan Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer yaptığı konuşmada” Tarımda girdi fiyatları çok yüksek. Bu fiyatlar düşürülmeli. Özellikle tarımın ana maddeleri olan gübre ve tarım ilaçlarında, eczanelerde olduğu gibi tek ve etiketli fiyat uygulamasına geçilmeli. Küresel ısınmadan dolayı kuraklıkla karşı karşıyayız. Her 3-5 mahalleye bir gölet projesi yapılmalı ve yaşama geçirilmelidir. Kaş’a 6 aydır doğru dürüst yağmur yağmadı. Bölgemizdeki çiftçiler, tarım elektriği abonesi olurken zorluk çıkarılıyor. Bu kolaylaştırılmalı. Elektrik kesintileri öğleden sonra yapılmalı. Zirai ilaç kutularının mutlaka geri dönüşüm kapsamında geri toplanması gerekiyor. Bunun için belediyeler, ziraat odaları ve  il ve ilçe tarım ve orman müdürlükleri bir çalışma başlatmalı. Çünkü bu atıklar doğayı kirletiyor. Kaş’ta yapımı devam eden Kınık Toptancı Hali tamamlanarak bir an önce hizmete açılmalı. Artık Türk tarımında kalıcı politikalar, üretilmeli.  Üretimi artırıcı destekler yapılmalı. Tarım olmadan bir ülkenin yaşaması, kalkınması mümkün değildir” diye konuştu. Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan ise yaptığı konuşmada” Şunu hemen belirtmeliyim. Tarımsal üretimi artırıcı çalışmalarda, kaymakamlık olarak verebileceğimiz her türlü desteği vermeye hazırız. Devletin tüm kurumları olarak ne gerekiyorsa Kaş’ta yapacağız. Tarımsal üretimi artıracak çalışmalar ve projeler yapmalıyız. Değişik ürünlerin üretimi konusunda çalışmalar yapılmalı. Çiftçiler, seraların ısıtılması, seralarda kullanılan elektriğin üretimi konusunda 
Editör: TE Bilisim