657’nci tarihi Kırkpınar güreşlerinde 75 Başaltı pehlivanın güreştiği Başaltında ise Antalyalı 2 başaltı pehlivandan Furkan Durmuş Altın finalde kıran kırana ve heyecanlı geçen zonunda Balıkesir’li Ertuğrul Dağdevirene yenilerek ikinci oldu. Diğer Antalyalı Cengizhan Şimmşek ile Kocaelili Tanju Gemici üçüncülüğü paylaştı. 4 başaltı pehlivanı Kırkpınar güreşleri sonunda önümüzdeki haftadan itibaren başpehlivan kategorisinde yarışacaklar.
Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşlerine son 12 yıla Antalyalı Başpehlivanlar damga vurdu. Son 12 yılda 8 Antalyalı Başpehlivan Altın Kemer alarak, yağlı güreşlerin merkezinin Antalya olduğunu bütün güreşseverlere kabul ettirdiler.
Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşlerinde son 12 yılın şampiyon başpehlivanları 2007 yılında Ordu Ünye’li Recep Kara, 2008 yılında Ordu Ünye’li Recep Kara, 2009 yılında Antalya Aksu’lu Mehmet Yeşil Yeşil, 2010 yılında Yine Antalya Aksu’lu Mehmet Yeşil Yeşil, 2011 yılında Antal Korkuteli’li Ali Gürbüz, 2011 yılında yine Antalya Korkuteli’li Ali Gürbüz , 2013 yılında Antalya Korkuteli’li Ali Gürbüz’ün doping kullandığı iddiası üzerine Antalya Elmalı Akçay’lı İsmail Balaban başpehlivan ilan edildi. 2014 yılında Samsun Ladik’li Fatih Atlı, 2015 yılnda Antalya Kumluca’lı Orhan Okulu, 2016 yılında Ordu Ünye’li Recep Kara, 2017 yılı Antalya Elmalı Akçay’lı İsmail Balaban başpehlivan oldu.14- 15 Temmuz Cumartesi ve Pazar günü 57 Başpelivanın katıldığı güreşler sonunda Samsunlu Şaban Yılmaz’ı altın puanla yenen Antalya Kumlucalı Başpehlivan Orhan Okulu birinci olarak altın kemeri kazandı. 2018 yılı Kırkpınar  Son 12 yılda  8 Antalya’lı, 3 Ordu’lu, 1 Samsun’lu başpehlivan Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşlerinde başpehlivan olarak bir yıl geçici emanet olmak Atın Kemer’i kazandılar.
OSMANLI SARAY BAŞPEHLİVANI KEL ALİÇO KIRKPINAR’I 26 YIL ÜST ÜSTE KAZANARAK KIRILAMAYAN REKORU
 Tarihi Edirne Kırkpınar Yağlı Pehivan Güreşlerinde Altın Kemer’in ebedi sahibi olmak için üst üste baş güreşlerde her yıl  rakiplerini yenerek, kürsü yapan başpehlivan ve 3 yıl Altın Kemer’i kazanan Başpehlivan, Kırkpınar başpehlivanı olur ve Altın Kemer’in ebedi sahibi olur.Altın Kemer’i 26 yıl üst üste kazarak rekorun sabili ünlü başpehlivanldar Kel Aliço’ya aittir. Kel Aliço bana göre Kırkpınar’ı 26 değil 27 kere kazanmıştır. Son Kırkpınar güreşinde ünlü başpehlivan Koca Yusuf ile 5 buçuk saat güreşmiştir. Yaptığı başpehivanlık güreşinde amacı Koca Yusuf’u yenmek değil onu sakatlamak, ezmek ve güreş hayatını bitirmek için Kırkpınar’ı daha sonra 18 defa kazanacak olan çırağı Adalı Halil’in önünü açmak için Koca Yusuf ile Kırkpınar’da başpehlivanlık için güreşir. Koca Yusuf ilk önce yaptığı güreşlerde rakiplerine gaddar, acımasız güreşen ve daha önce yıllarda Koca Yusuf’un ustası Kel İsmail pehlivanı yaptığı bir güreşte sakatlayan Kel Aliço’da rakipleri korkarlar onunla güreşmek istemezler, onun için Koca Yusuf’un ustası Kel İsmal çığı Koca Yusuf’a verdiği nasihatta oğlum herkesle güreş Aliço pehlivanla güreşme ve bu öğüdümü sakin unutma der. Onun Koca Yusuf Aliço pehlivanla güreşme istemerz, ama güreşseverlerin , güreş ağasının ve protokolün uzun süre baskıları sonucu istemeyerek, Aliço pehlivanla güreşmek zorunda kalır. 5 buçuk saat süren güreş sonunda güreşi bırakan koca Yusuf’un teklifinin kendisini rencide ettiğini ve kendisinin uzun yıllar Osmanlı padişahı Sultan Abdullaziz’in ve  osmanlı saray başpehlivanlığı yaptığı için bunu onuruna, gruruna yediremez ve der ki ben Osmanlı Padişahı Sultan Abdullaziz Han’ın Başpehlivanı Koca Aliço bu genç kızanın teklifini kabul etmiyorum, ben ona güreşi bırakıyorum der. Gel öp elimi der. 26      defa Tarihi Kırkpınar’ı kazanmış olan ve 27’ncisini kazanmış olan ve pes etmiş Koca Yusuf’un teklifini grur ve onuru için kabul etmeyen 56 yaşında, 20 yaşındaki Koca Yusuf ile 5 buçuk saat güreşen güreşen Kel Aliço başta pehlivanlar olmak üzere herkese, hele günümüz pehlivanlarına, hakemlerine, cazgırlara, güreş ağalarına ve güreş organizatörlerine büyük bir ibretlik ders vermiştir. Günümüzdeki bazı pehlivanlar rakibiyle güreşirken kazanmanın her türlüsünün mübah olduğunu ve güreşleri yöneten hakemlerlerinde verdikleri kararlarda doğru, dürüst olmamaları er meydanındaki güreşin sonucunu etkilemeleri, günümüzde her ne olursa olsun, her türlü kazanmanın geçer olduğu düşüncenin ne kadar yanlış olduğunu yıllar önce Kırkpınar’ı 26 defa kazanmış ve 27’ncisini Koca Yusuf Pehlivanın pes etmesini onur ve gruru için kabul etmeyen Kel Aliço herkese ders vermiştir.  Kel Aliço’nun çırağı Adalı Halil ise Kırkpına’ı 18 defa kazanmıştır.
  CUMHURİYET TARİHİNDE EN FAZLA KIRKPINAR’I KAZANAN BAŞPEHLİVANLAR
 Cumhuriyet tarihinde ise Kırkpınar’ı Bandırmalı Kara Ali 4 defa, tekirdağlı Hüseyin Alkaya 8 defa, Samsunlu İbrahim Karabacak 4 defa,Ordulu Mustafa Bük 3 defa, Karamürselli Aydın Demir 3 defa, Denizlili Hüseyin Çokal 3 defa, Karamürselli Ahmet Taşçı 9 defa, Antalyalı Cengiz Elbeye 2 defa, Antalyalı Mehmet Yeşil Yeşil 2 defa, Ordulu Recep Kara 4 defa, Antalyalı Ali Gürbüz 2 defa, Antalyalı İsmail Balaban 2 defa ve Antalya Kumlucalı Orhan Okulu 2 defa  olmak Kırkpınar’da Altın Kemer’i kazanmış pehlivanlar da vardır.
  Edirne Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Başgüreşlerinde Altın kemer’in ebedi sahibi olan Başpehlivanlar ise, 9 defa kırkpınar başpehlivanı olan ve 2 defa Altın Kemer’in edebi sahibi Kocaeli  Karamürselli Ahmet Taşçı, 8 defa Kırkpınar başpehlivanı olan ve Altın Kemerin 2 defa edebi sahibi olan Tekirdağlı Hüseyin Alkaya, 3 defa Altın Kemer’i kazanan ve 1 defa gerçek sahibi olsan Ordulu Mustafa Bük, 3 defa üst üste Altın Kemeri kazanan ve 1 defa sahibi olan Kocaeli Karamürselli Aydın Demir, 3 defa Altın Kemeri üst üste kazanan ve 1 defa gerçek sahibi olan Denizlili Hüseyin Çokal Cumhuriyet Tarihinde Kırkpınar Tarihi Altın Kemer Güreşlerinde Başpehlivanlıkta Altın Kemer’in gerçek sahibi olan Başpehlivanlardır.