Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında düzenlenen Acı Biber Yeme Yarışması'na katılanlar, 3 dakikada en fazla acı biberi yemek için mücadele etti. Yarışmacılar yedikleri biberin acısıyla ilginç görüntüler ortaya koydu.

Kumluca'da bu yıl 17'ncisi düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında 'Acı Biber Yeme Yarışması' yapıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen yarışma öncesi, jüri üyeleri tarafından hassas terazide tartılan biberler, yarışmacılara teslim edildi. Biri kadın 18 yarışmacı iki grupta mücadele ederken, yarışmacılara acı biberlerle birlikte domates ve ayran verildi.

Davul zurna eşliğinde verilen startla yarışmacılar, 3 dakika içinde en fazla biberi yemek için mücadele etti. Jürinin değerlendirmesi sonucu 314 gram acı biber yiyen Hasan Özdil, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da birinci oldu. Geçen yıl da aynı dereceyi yapan Hüseyin Akşit ikinci, Süleyman Acar ise üçüncü oldu. Yarışma sonunda tüm yarışmacılara madalya verilirken, dereceye girenler ise tam, yarım ve çeyrek altınla ödüllendirildi.

Kumluca Belediye Başkanı AK Partili Hüsamettin Çetinkaya, yarışmaya Kumluca'nın yanında, Kahramanmaraş, Iğdır, Diyarbakır ve çevre ilçelerden gelenlerin de katıldığını söyledi. Başkan Çetinkaya, "Bugün dünyanın gündemi güvenilir gıda. Biz öncelikle bu biber yeme yarışmasında vermiş olduğumuz mesaj, kendi ürettiğimizi kendimiz yiyoruz. Biz kendi ürettiğimize güveniyoruz, güvenilir gıda üretiyoruz. Bunu da Kumluca Cumhuriyet Meydanı'ndan tüm dünyaya ilan ediyoruz" dedi.

Yarışmayı iki yıl üst üste kazanan Hasan Özdil, birincilikten dolayı mutlu olduğunu söyledi. Acıya alışkın olmasından dolayı herhangi bir zorluk çekmediğini kaydeden Özdil, "Biberler biraz sertti bu yüzden çiğneme zorluğu çektim. Benim hedefim bize verilen kutudaki tüm biberleri yemekti ama olmadı. İnşallah gelecek yıllarda da yarışmaya katılarak bu başarımızı devam ettiririz" diye konuştu.

Yarışmanın ikincisi Hüseyin Akşit de "Acı biber yemeyi çok seviyorum. Geçen yıl acı biber yeme yarışmasına katılabilmek için kalp ameliyatımı 1 ay erteledim. Böyle bir yarışma düzenlediği için başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.




 
Editör: TE Bilisim