Antalya’nın Kaş İlçesi’nin Üzümlü Mahallesi’nde yaşamını sürdüren Alman seramik sanatçısı Yvonne Adenle, sanat yaşamının ilk sergisini, Antalya’nın Kaş İlçesi’nin Kalkan Mahallesi’nde bulunan Kalkan Kültürevi’nde açtı. Yvonne Adenle’nin sergisinin açılışına, Kalkan Kültürevi Yöneticisi Fatoş Bakır Yüksel, Kalkan’da yaşamını sürdüren yerli ve yabancı sanatçılar ve Kalkanlılar katıldı.

   Sergide, Yvonne Adanle’nin Üzümlü Mahallesi’nde kurduğu seramik atölyesinde ürettiği 56 seramik eseri yer alıyor. Sergi, on gün açık kalacak. Sergide sergilenen ürünler, Kasım ayı içinde İngiltere’nin başkenti Londra’da açacağı sergide de,  Morley Galeri’de sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

   Serginin açılışında bir konuşma yapan Alman seramik sanatçısı Yvonne Adenle yaptığı konuşmada”Seramik yapımına birkaç yıl önce başladım. Üzümlü’nün yüksek teperlerindeki kilin zaman ötesi dayanabilen eşyalara dönüştürülmesi beni müthiş bir şekilde etkiliyor. Seramik yaratmak sabır ister. Maddenin boyutuna bağlı olarak kilin hazırlanması, öğenin oluşturulması, kurumaya bırakılması, üç gün süre ile fırında pişirilmesi iki haftalık zaman ister. Yaklaşık üç gün süren 1250 dereceye kadar nihai bir ateşleme süreci ile tamamlanır”dedi.

  Kalkan Kültürevi Yöneticisi Fatoş Bakır Yüksel ise yaptığı konuşmada”Yvonne Adenle ünlü bir karma medya sanatçısı ve yönetmendir. Seramik sanatı ile, son üç yıldır iç içe. Türkiye’nin toprağını sanata dönüştürüyor. İlk sergisini Kalkan’da açarak yaşadığı topraklara ne kadar önem verdiğini gösteriyor” dedi.
 
Editör: TE Bilisim