Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen 'En Güzel Bahçe, Balkon, Teras ve Hobi Bahçesi Yarışması'nda dereceye giren isimler belli oldu. Bu yıl toplam 7 kategoride düzenlenen yarışmada dereceye girenlere 49 bin TL para ödülü dağıtılacak.        

Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya da yeşil dokuyu çoğaltmak, çevre bilincini ve sevgisini arttırmak, görsel kalitesi yüksek kentsel mekânlar oluşturmak, çevreyi güzelleştirmek, halkın çevre düzenlemesi ve kent peyzajına ilgisini teşvik ekmek amacıyla düzenlediği ‘4. En Güzel Bahçe Balkon ve Hobi Bahçesi Yarışması’nın kazananları belli oldu.

YARIŞMA 7 KATEGORİDE DÜZENLENDİ

Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Döşemealtı ve Aksu ilçelerini kapsayan yarışmaya bu yıl en güzel balkon, konut bahçesi, apartman bahçesi, site bahçesi, iş yeri bahçesi, teras ve hobi bahçesi olmak üzere toplam 7 kategoride düzenlendi. Yarışmanın seçici kurulu ise Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Antalya Kent Konseyi, Antalya Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, ANTEPE İnşaat ve Ticaret A.Ş'den oluştu.

ÖDÜL TÖRENİ BU AY İÇERİSİNDE

6-17 Mayıs tarihleri arasında yarışmaya katılan bahçe ve balkonları yerinde gezen seçici kurul üyeleri çiçek çeşitliliği, kullanılan saksı ve süs eşyaları, çevre düzeni, mizanpaj gibi kriterlere göre puanlama yaparak sonuçları belirledi. 4. En Güzel Bahçe Balkon ve Hobi Bahçesi Yarışması'nda her bir kategori için birinciye 4 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye ise 1000 TL para ödülü verilecek. Toplam 49 bin TL ödül dağıtılacak. Ödül töreni Haziran ayı içerisinde gerçekleşecek.
4. En Güzel Bahçe, Balkon, Teras ve Hobi Bahçesi Yarışması’nı kazanan isimler şöyle;

Apartman Bahçesi:1.Yasemin Soyseçkin Atila, 2.Tahir Bayındır, 3.Türkan Şanlı
Balkon:1.Funda Oksev, 2.Aysel Yalay, 3.İbrahim Er
Hobi Bahçesi:1.Süleyman Yanar, 2.Kemal Bilaloğlu, 3.Mustafa Karaduman
İşyeri Bahçesi:1.Şenol Çimen, 2.Muzaffer Koçak, 3.Elmas Yörük
Konut Bahçesi:1.Özgü Akbulut, 2.Berrin Güven, 3.Nahide Kanbur
Site Bahçesi: 1.Şehriban Ekici, 2.Salih Kuşçuoğlu
Teras:1.Ebru Canoğlu 2.Müslüm Çopur, 3.Tayfun Kondak
Editör: TE Bilisim