Büyükşehir Belediyesi ve Yörükler Kültür Dayanışma Derneği'nin ortaklaşa organize ettiği Uluslararası Yörük Festivali’nin ikinci günü temsili gelin alma töreni, Yörük kıyafetleri defilesi ve konserler ile sürdü. Karaalioğlu Parkı’nda kurulan Yörük çadırlarında, gün boyu keçi sağmadan, kız isteme törenine, Yörük kültürüne ilişkin gelenekler yaşatıldı.
 
Yörük Kültürü’nün geleneksel öğelerinin canlandırıldığı etkinliklerde temsili kız isteme töreni, gelin alma ve düğün merasimi gerçekleştirildi. İzleyenlerin büyük ilgi gösterdiği temsili kız alma töreninde, gelin indirme bölümü dikkatleri çekti.

YÖRÜK DEFİLESİ

Festivalin en renkli bölümlerinden olan ve toplam 28 parça elbiseden oluşan Yörük Kıyafetleri Defilesi oldu. Hazırlanan birbirinden renkli Yörük kıyafeti izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Yörük el sanatında önemli yeri olan dokumalar ve Yörük giysi modernizasyonu ile oluşturulan otantik Yörük giysileri ile adeta geçmişe yolculuk yaşandı.

MÜZİK DOLU AKŞAM

Festival alanında ayrıca Yörük kültürünü anlatan keçi sağma, yün eğirme, halı dokuma gibi etkinlikler yapılırken, Yörüklerin eski kullandıkları eşyalar da sergilendi.
Festival kapsamında Dağıstanlı ünlü halk sanatçısı Ahmet Ahmedov, Başkal, Nazlıcan Taştan sahne aldı. Sanatçılar seslendirdikleri şarkılar ile Antalyalılara müzik dolu bir akşam yaşattı.
 
Editör: TE Bilisim