Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB), mart ayında zengin bir programla perdelerini açacak. Opera, operet, bale, çocuk oyunu ve konser olmak üzere toplam 12 temsille izleyici karşısına çıkacak olan Antalya DOB'da provalar devam ediyor.
 
Antalya DOB, geçen sezon prömiyerini gerçekleştirdiği 'Afife' modern balesini bu sezon son kez 2 Mart Cumartesi saat 15.00'te, 9 Mart Cumartesi ve 12 Mart Salı günleri saat 20.00'de sahneleyecek. Ülkemizin ilk Türk kadın tiyatro sanatçısı Afife Jale'nin hayatı üzerine kurulu modern bale prodüksiyonu olan eserin libretto ve koreografisi Beyhan Murphy'e, müzikleri ise Turgay Erdener'e ait.
 
 
'SİHİRLİ DÜNYA' ÇOCUKLAR İÇİN TEKRAR SAHNEDE
 
 Antalya DOB, 'Sihirli Dünya' çocuk oyununu yoğun istek üzerine 5 Mart Salı, 12 Mart Salı ve 25 Mart Pazartesi günleri saat 11.00'de tekrar sahneleyecek. Haldun Özörten'in yazdığı ve çocuklara bilmedikleri, onları mutlu edecek sihirli bir dünyayı anlatan eser Reyhan Süme tarafından sahneye koyuldu. Müzik düzenlemeleri Kenan Kahyaoğlu'nun yaptığı eserin ışık tasarımı Mustafa Eski'ye ait.
 
 HAKAN AYSEV 'ÇARDAŞ PRENSESİ'NDE
 
 Antalya DOB, Macar besteci Emmerich Kalman'ın en başarılı yapıtı olarak nitelendirilen 'Çardaş Prensesi' operetini, 5 Mart Salı saat 20.00'de tekrar sahneleyecek. Haldun Özörten tarafından sahneye konulan ve metni Leo Stein ve Bela Jenbach'a ait olan eser Aydın Gün'ün çevirisi ile Türkçe seslendirilecek.
 
Eserde Antalya DOB orkestrasını şef Hakan Kalkan yönetirken, Antalya DOB korosu Mahir Seyrek tarafından çalıştırıldı. Neşeli ve melankolik karakterleriyle seçkinleşmiş operet repertuvarının başarılı örneklerinden biri olan eserde dekor tasarımı Gürcan Kubilay'a, kostüm tasarımı Nursun Ünlü'ye, koreografi Serhat Nüfusçu'ya ve ışık tasarımı ise Mustafa Eski'ye ait.
 
MARTTA YENİ BİR OPERA PRÖMİYERİ
 
Antalya DOB, 23 Mart Cumartesi saat 20.00'de Puccini'nin Uzakdoğu ezgileri ile süslediği 'Madama Butterfly' operasının prömiyerini gerçekleştirecek. Genç bir geyşa olan Cio-Cio San ile Japonya'ya gelen Amerikan subayı Pinkerton'un dramatik hikayesini konu alan ve orkestra şefliğini Alexandru Samuil'in üstlendiği eseri Yiğit Günsoy sahneye koyuyor. Dekoru Gürcan Kubilay, kostümü Gülden Sayıl ve ışığı Mustafa Eski tarafından hazırlanan eserin koro şefi Mahir Seyrek, koreografı ise Kürşat Kılıç.
 
'TÜRKÜYEM' TEKRAR SAHNEDE
 
Erdal Tuğcular'ın türkü düzenlemelerini ve kompozisyonunu yaptığı, Fatih Şanal'ın librettosunu yazıp sahneye koyduğu 'Türküyem' müzikali 28 Mart Perşembe saat 20.00'de sahnelenecek. Antalyalı sanatseverlerden büyük ilgi gören eser, anlatıcının ve yaratıcının hayal dünyasında yaptığı bir seyahati anlatıyor. Türkülere eşlik eden metinler günümüz coğrafyasının kültürüne, sosyal ortamına, değerlerine tanıklık ederken dileyenleri de türküler üzerinden yeniden düşünmeye davet ediyor.
 
 
MART AYINDAKİ KONSERLER
 
 
Antalya DOB, Dünya Kadınlar Günü'ne özel bir konserle sanatseverle buluşmaya hazırlanıyor. 7 Mart Perşembe saat 20.00'de gerçekleştirilecek ve ünlü tenor Hakan Aysev'in de sahne alacağı konserde sürpriz bir repertuvar izleyicilerin beğenisine sunulacak. Antalya DOB bu konserin hemen ardından 8 Mart Cuma saat 15.00'te Antalya Müzesi'nde Dünya Kadınlar Günü'ne özel 'Oda Müziği Konseri' düzenleyecek.
Editör: TE Bilisim