Demre ilçesinde bulunan Likya Birliği'nin en önemli altı kentinden biri olan Myra Antik Kenti'ndeki tiyatro maskları, ziyaretçiler için doğal fotoğraf stüdyosu oldu.

   Antalya’nın Demre İlçesi’nde bulunan Likya Birliği’nin en önemli altı kentinden biri olan Myra Antik Kenti’ndeki antik tiyatro maksları, antik kente gelen ziyaretçiler için doğal fotoğraf stüdyosu oldu.  Myra Antik Kenti’nde, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Çevik başkanlığında yürütülen kazılarda ortaya çıkarılan antik tiyatro maksları taşları ortaya çıkarıldı. Çıkarılan tiyatro maksları taşları, antik kentin gezi alanlarına yerleştirildi. Tiyatro maksları, antik kente gelen özellikle yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Bu makslardan üçlü insan başının olduğu alanın ortasına yerleştirildi. Bir kaidenin üstüne kondu. Bu üçlü maksta, Myra Antik Kenti’nin simgesi haline geldi. Antik kente gelen yerli ve yabancı turistler, bu üçlü insan başının yer aldığı maksta mutlaka fotoğraf çektiriyor. Bu çekilen fotoğraflar, dünyanın her yerinde, evlerde, albümlerde, sosyal medyada yer alıyor. Myra Antik Kenti’nin tanıtımı yapılıyor.


    Antik kentte çalışanlar, kentin etrafında turistik eşya satıcıları; kazılarda ortaya çıkarılarak antik kentin gezi bölgesine yerleştirilen tiyatro maksları, antik kentin en ilgi çeken öğelerinden biri haline geldi. Özellikle antik kentin girişinde yer alan üçlü maks, adeta Myra Antik Kenti’nin simgesi haline geldi. Bu makslar sayesinde, Myra Antik Kenti’nin dünyanın her yerinde tanıtımı yapılıyor dediler.
 
Editör: TE Bilisim