Kaş ilçesinde müzik öğretmeni ve halk müziği derlemecisi Emre Dayıoğlu, üç telli cura konseri verdi.

Antalya’nın  Kaş İlçesi Kültür Evi’nde Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlik ile Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi Müzik Öğretmeni Emre Dayıoğlu “ Üç Telli Resitali” sundu. Sanatçı Emre Dayıoğlu salonu dolduran sanatseverler ile hem sohbet edip hem de onların eşliğinde eserlerini sundu. Antalya, Burdur, Isparta ve Kaş başta olmak üzere tüm yörelerden Yörük türkülerini ve halk ozanlarının eserlerini seslendiren sanatçı, kendi eserlerine de yer verdi. Programında Aşık Veysel, Neşet Ertaş başta olmak üzere efsane ozanların eserlerine de yer veren Dayıoğlu, dinleyici isteklerini de seslendirdi.

Emre Dayıoğlu iki saati aşan bir sürede seslendirdiği eserlerin arasında sanatseverler ile  gerçekleştirdiği söyleşide, müzik öğretmeni olana kadar yöresel sazlara olan ilgisinden ve üç telli başta olmak üzere ,öğrencilik döneminden itibaren aldığı saz eğitimlerinden bahsetti. Dayıoğlu; “ 11 yaşında saz çalmaya başlayan çocuk, 30 yaşına geldiğinde efsane olur. Gençleri küçük yaştan itibaren müzik ile yoğurmak gerekiyor. Bizlerde bu eğitimi vermeye gayret ediyoruz. Gençlerin yanı sıra Kaş’ın köylerinde 30’dan fazla teyzeler, amcalar, nineler  arasında çoban kaval çalan var, saz çalan var, diğer müzik enstrümanlarını çalanlar var. Üç telli’yi araştırırken babamın köyü olan üzümlüdeki ustaların bu sazı çaldıklarını keşfettim.

Müziğin anlamı olmalı.Virtüöz olabiliriz, en üst seviyede çalabiliriz ancak müziğin anlamı olabilmeli. Türkiye de itinalı bir çalışma yapılsa, yerel müzikte dünya çapında devrim yaparız.”dedi. Yöresel sanat geleneğinin yaşatılmasının öneminin altını çizen Dayıoğlu, etkinliğe gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyetini ifade etti.Dayıoğlu, Kaş merkezde bugüne kadar kendisine böyle bir etkinlik için davet gelmediğini belirterek;  “ Bu konseri düzenleyen ve beni  davet eden Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren’e çok teşekkür ederim.” dedi.
 
Program sonunda Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren sanatseverler ile önümüzdeki günlerde Emre Dayıoğlu başta olmak üzere  birçok  yeni etkinlikte beraber olmayı arzu ettiklerini belirterek, Sanatçı Dayıoğlu’nu kutlayarak çiçek sundu ve  teşekkür etti.
 
Editör: TE Bilisim