Demre ilçesinin kardeş şehri Elzach'tan, Belediye Başkanı Roland Günther Tibi öncülüğünde bir heyet ilçeye geldi.

  Antalya’nın Demre İlçesi’nin Almanya’nın Baden Wütenberg Eyaleti’ndeki kardeş şehri Elzach Belediye Başkanı Roland Günther Tibi, eşi Erika Elisabeth Tibi ve bir grup belediye meclisi üyesi ile birlikte, kardeş şehir ilişkisinin kuruluşunun 20. yılı nedeniyle Demre’ye geldi. Elzach Belediye Başkanı Roland  Günther Tibi’nin ziyaretinde kendisine Elzach Belediye Meclisi Üyeleri Josef Weber, Michael Meier, Karl- Heinz Schill, Elzach Esnaf Odası Başkanı Ulrich Volk, Belediye Mali İşler Müdürü Lioba Winterhalter ve tercüman olarak Hatice aslan katılıyor. Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu ve bir grup belediye meclisi üyesi, Elzachlı konuklarını havaalanında karşıladı.

Ardından Demre’ye geçildi. Elzach Belediye Başkanı ve arkadaşları ilk olarak Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu’yu makamında ziyaret etti. Ardından Demre Kaymakamı Murat Uz’u ziyaret etti. Demre’de eğitim öğretim yapan BİL Okulları’nda incelemeler yaptı. Türk eğitim sistemi hakkında bilgi aldı. Öğle yemeğinin ardından Myra Antik Kenti ve Aziz Nicolaus Anıt Müzesi’ni gezdi. Demre Kaymakamlığı’nca düzenlenen Eggelliler Günü etkinliğini izlediler.

   Belediye ziyaretinde bir konuşma yapan Elzach Belediye Başkanı Tibi yaptığı konuşmada”20 yıl önce bu kardeş şehir ilişkisini kuran Elzach Belediye Başkanı Michael Heizt’e, Demre Belediye Başkanı  Süleyman Yıldırım’a ve öğretmen Ahmet Acar’a teşekkür ediyorum. Biz iki şehir dostuz. Bu dostluk istiyorrum ki, hiçbir şeyden etkilenmeden gelişerek devam etsin” dedi.

   Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu  ise yaptığı konuşmada”Bu dostluğu 20 yıldır sürdüren ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. İki ülke arasındaki politikacılar arasında sorunlar yaşanabilir. Bu bizim dostluğumuzu etkilemez. Biz iki şehir dostuz, her koşulda dost kalacağız. Bu dostluğun devamı, Türkiye  Almanya dostluğuna ve dünya barışına katkı sağlayacaktır dedi.

  Elzachlı konuklar, bölgeyi gezecekler. Demre – Elzach dostluğunun 20. yılı nedeniyle düzenlenecek olan gala gecesine katılacaklar.


 
Editör: TE Bilisim