Antalya’nın Demre İlçesi’nde, “Batı Antalya’nın Turizm Geleceği” konulu bir panel düzenleniyor. Panelde, Batı Antalya’da turizm çeşitli yönleri ile tartışılacak.

Batı Antalya’nın Turizm Geleceği konulu panel, Antalya Valiliği, Demre Kaymakamlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Demre Belediyesi, Myra Andriake Kazıları Başkanlığı ve Likya Uygarlıkları Müzesi’nin işbirliği, Demre Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Hasan Akıncıoğlu ve Demre Yatçılar Kooperatifi Başkanlığı’nın katkıları ile düzenleniyor. 29 Haziran Cumartesi günü düzenlenecek olan panel, Demre Belediyesi Kültür Salonu’nda yapılacak.

Panelin açış konuşmalarını, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Demre Kaymakamı Murat Uz ve Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya yapacak. Açış konuşmalarının ardından Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Myra Andriake Kazıları Başkanı Prof. Dr. Nevzat Çevik moderatörlüğündeki panele geçilecek. Panelde, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Likya Uygarlıkları Müzesi Müdürü Nilüfer Sezgin, ATSO, KUTSO, ATB, AKTOB, TUROFED, TÜRSAB, Deniz Ticaret Odası, DETUYAP, ATAV, TÜRSAB Batı Antalya Temsilciliği, Antalya Gazeteciler Cemiyeti ve Kültür Rotaları Derneği başkan veya temsilcileri onar dakikalık birer konuşma yapacak. Ardından 45 dakikalık izleyicilerinde katılacağı interaktif bir tartışma yapılacak.

Öğle yemeğinin ardından, katılımcılar Likya Uygarlıkları Müzesi’ni ziyaret edecek. Ardından Likya Yolu’nun, Antik Hoyran Kenti ile Demre’ye bağlı Kapaklı Mahallesi arasındaki 3 kilometrelik bölümünde Likya Yolu Yürüyüşü yapılacak. Likya Yolu Yürüyüşünün ardından tekne ile Kekova turu yapılacak.

Panel ile ilgili olarak Demre Kaymakamı Murat Uz; Demre, artık Batı Antalya’da çok önemli bir turizm destinasyonu olarak yerini aldı. Antalya Bölgesi’nin en çok ziyaretçi çeken ören yerleri olan Aziz Nicolaos Anıt Müzesi, Myra Antik Kenti başta olmak üzere, Likya uygarlıkları Müzesi, Andriake Antik Kenti, bir dünya cenneti olan Kekova, Türkiye’nin en güzel plajları ile bir Türkiye markası olma yolunda ilerliyor. Bu panelde, özelde Demre turizmini, genelde Batı Antalya turizmini çeşitli yönleri ile tartışacağız. Ortaya çıkacak öneriler, görüşler bölge turizminin geleceğine ışık tutacak. Çünkü Demre’de hatta Batı Antalya’da böyle geniş kapsamlı bir panel ilk kez düzenleniyor dedi.
Editör: TE Bilisim