Antalya’nın Demre İlçesi’nde, Demre Devecileri Koruma ve  Yaşatma Derneği tarafından  bu yıl 13. düzenlenecek olan “Demre  Geleneksel Deve Güreşleri” 24 Aralık Pazar günü yapılacak. Demre Belediyesi’nin destek verdiği güreşler, Demre’ye bağlı Köşkerler Mahallesi’ndeki dene güreşleri sahasında yapılacak. Güreşlerden sağlanan gelirle, Demre Belediyesi tarafından Köşkerler Mahallesi’nde yeni  yaptırılan  deve güreşi sahasının eksikleri tamamlanacak.

    Demre Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Necati Sarıca, güreşlerle ilgili olarak yaptığı konuşmada”Bu yıl 13.’sünü düzenleyeceğimiz deve güreşlerinde birincilik yok. Sadece bir yörük kültürü olan deve güreşlerini yaşatmak, gelecek kuşaklara taşımak için foklorik deve güreşleri yapılacak. Güreşlerimize, Çanakkale’den başlayarak Balıkesir, Manisa, İzmir, Denizli, Aydın, Muğla ve Antalya’nın aralarında bulunduğu, deve güreşlerinin yapıldığı ile ve ilçelerden toplam 120 ünlü deve katılacak. Güreşlerde tam bir şölen yaşanacak.

Güreşlerden sağlanan gelirle, Demre Belediyesi tarafından yeni yaptırılan ve ilk güreşlerin yapılacağı deve güreşi sahasının eksiklerini tamamlayacağız. Tüm bölge halkını, bu şölene davet ediyoruz” dedi.
 
Editör: TE Bilisim