Demre ilçesindeki Aziz Nikolaos Anıt Müzesi ile Likya Birliği'nin 6 önemli kentinden biri olan Myra Antik Kenti'ni 2017 yılında toplam 474 bin 239 kişi ziyaret etti.

     Antalya’nın Demre İlçesi’nde bulunan, Antalya Bölgesi’nin en çok gelir getiren, en çok ziyaretçi çeken ören yeri olan Aziz Nicolaus Anıt Müzesi (Noel Baba Kilisesi), gelir ve ziyaretçi sayısı açısından neredeyse geçen yılı katladı. Özellikle Ortadoks dünyası için kutsal sayılan Aziz Nicolaus Anıt Müzesi’ni, 2017 yılında 287 bin 239 kişi ziyaret etti. Karşılığında 4 milyon 124 bin 68 lira gelir sağlandı.

2016 yılında Aziz Nicolaus Anıt Müzesi’ni 153 bin 459 kişi ziyaret etmişti. Bu ziyaret karşılığında Bir milyon 850 bin 723 lira gelir sağlanmıştı. Bu rakamnlarla, Aziz Nicolaus Anıt Müzesi, Antalya Bölgesi’nin en çok ziyaretçi çeken ve en çok gelir getiren ören yeri olma özelliğini kimseye kaptırmadı.  M.S dördüncü yüzyıldan kalan Aziz Nicolaus Anıt Müzesi’ni, ziyaret edenlerin büyük çoğunluğunu,  Rus turistler ve eski Rus Cumhuriyetleri’nden gelen turistler oluşturuyor. Aziz Nicolaus Anıt Müzesi, Dünya Kültür Mirası geçici listesinde yer alıyor. Yine Demre’de bulunan Likya Birliği’nin altı önemli kentinden biri olan Myra Antik Kenti’ni, 2017 yılında 187 bin kişi ziyaret etti. Bunun karşılığında 2 milyon 835 bin 576 lira gelir sağlandı. Myra Antik Kenti’ni 2016 yılında 109 bin 220 kişi ziyaret etmiş ve karşılığında bir milyon 532 bin 8 lira gelir sağlanmıştı. Myra Antik Kenti de, Antalya Bölgesi’nin en çok ziyaretçi çeken ve gelir getiren ören yerlerinin ilk sıralarında yer alıyor.

   Aziz Nicolaus Müzesi’ni ziyaret eden Rus Svetlena Dayisova yaptığı konuşmada”Uzun yıllardır Noel Baba’yı görmek istiyordum. Nihayet ailemle gelip, gördüm. Atmosferi çok güzel. Bizim için kutsal olduğu için, burada farklı duygular yaşadım. Çok güzel korunmuş. Buradan bu yapıyı koruyup, bugüne kadar getiren Türk yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.

   Ukraynalı Ekatarina Galyakova da yaptığı konuşmada”Türkiye’ye tatil için geldim. Buranın adını çok duymuştum. Noel Baba turu var deyince hemen geldim. Burada mistik bir yapı var. İnsanın duygulandırıyor. Bu yapıyı günümüze kadar taşıyan, koruyan Türkiye’ye teşekkür ederim. Yine geleceğim”diye konuştu.

  Aziz Nicolaus Anıt Müzesi’ne turist getiren rehber Seyfettin Murat ise yaptığı konuşmada”  Noel Baba Müzesi, Türk turizmi için çok önemli bir yapı. Bu müze restore edilirse, doğru tanıtım yapılırsa, Türk turizmine çok büyük katkı yapacağına, buraya gelen turist sayısının kat kat artacağına inanıyorum” dedi.
 
 
Editör: TE Bilisim