Antalya’nın Demre İlçesi’nde bu yıl 2. kez İsmail Tunçbilek Bağlama kampı ve Müzik Festivali düzenlenecek. Demre Kaymakamlığı, Demre Belediyesi ve Demre Yatçılar Derneği’nin destekleri ile düzenlenecek festival, 24-28 Haziarn tarihleri arasında Demre’nin Çayağzı Limanı’ndaki Andriake Kekova Camping’te yapılacak. 

Festival, müzik öğretmeni Fatih Evsen, Demre Yatçılar Derneği Başkanı Hayrettin Özkan ve turizmci Barış Yüksel’in organizasyonunda düzenlenecek. Festivale, Almanya, Amerika, Hollanda, Katar, Kuweit ve Türkiye’den 30 kişi katılacak. Festivalde, Antalya Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Öğretim Üyesi ve Koro Şefi Kemal Kamacı, Antalya Devlet Konservatuvarı Dr. Öğretim Üyesi Sevilay Gök Ayyıldız ve müzik öğretmeni Fatih Evsen temek, orta ve ileri düzeyde bağlama dersleri verecek.

Festivalde bu yıl farklı olarak Cafer Nazlıbaş kamane dersleri, Salih Yurttaş ney sınıfı oluşturarak dersler verecek. Festival boyunca akşamları Çayağzı Limanı’ndaki Kekova Andriake Camping’te konserler düzenlenecek. İlk günde Kıvırcık Ali’nin oğlu Eren Özütemiz, 2. gün Çetin Akdeniz, Cafer Nazlıbaş, 4. gün Erdal Erzincan birer konser verecek. Festivalin  son gününde Myra Antik Tiyatro’da, İsmail Tunçbilek, diğer konuk sanatçıların katılacağı ücretsiz bir halk konseri düzenlenecek.

   İsmail Tunçbilek Bağlama Kampı ve Müzik Festivali ile ilgili olarak müzik öğretmeni Fatih Evsen; bu yıl ikincisini düzenlediğimiz festivali, geleneksel hale getirmeyi amaçlıyoruz. Önümüzdeki yıllarda birçok dalda katılımı daha çok yaygınlaştıracağız. Amacımız, başta bağlama dalında katılımcıların bilgilerini, deneyimlerini ve becerilerini paylaştırmak. Bağlama ve diğer müzik aleti bilgilerini daha ileri düzeye taşımak. İnsanlara, doğa içinde, sessiz bir ortamda müzik yaptırmak. Demrelilere, farklı bir etkinlikle halk müziğini sevdirmek; farklı sanatçılarla buluşturmak. Demre’nin tanıtımına katkı sağlamak dedi.
 
Editör: TE Bilisim