Antalya Devlet Opera ve Balesi'nce (Antalya DOB) ilk kez sahnelenecek dünyaca ünlü 'Don Pasquale' operasının provasına başlandı. Eserin prömiyeri 27 Ocak Cumartesi günü saat 20.00'da yapılacak.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki Antalya DOB sahnesinde opera severlerle buluşacak İtalyan besteci Gaetano Donizetti'nin 'Don Pasquale' adlı opera eseri rejisör Recep Ayyıldız'ın yönetmenliğinde hazırlanıyor. İlerlemiş yaşına rağmen çapkınlıktan vazgeçmeyip kendisine eş arayan Don Pasquale ile onu zekâsıyla baştan çıkaran genç ve güzel Norina'nın komik öyküsünün konu edildiği eserde Antalya DOB Orkestrasını şef Ömer Yöndem yönetecek.
Üç perde tek ara olarak sahnelenecek eserde 'Don Pasquale' rolünü Şafak Güç-Engin Suna, 'Dr. Malatesta' rolünü Umut Tarık Akça-Arda Aktar-Melih Tepretmez, Norina'nın aşığı 'Ernesto' rolünü Devrim Demirel -M. Burak Pektaş, 'Norina' rolünü Aslı Ayan-Sema Çavuşoğlu Suna, 'Noter' rolünü S. Onur Alpaslan-Taner Ölçen sezon boyunca dönüşümlü olarak canlandıracak.

Türkçe üst yazı ile İtalyanca seslendirilecek eserin dekorunu Ferhat Karakaya, kostümlerini Çimen Somuncuoğlu, ışık tasarımı Mustafa Eski, koreografisini de Nil Berkan hazırlıyor.

Prömiyeri 27 Ocak Cumartesi saat 20.00'da yapılacak Don Pasquale, 24 Şubat Cumartesi günü saat 15.00'da yeniden sahnelenecek. Eserin 20 ve 30 TL olan biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki opera gişesinden ve www.biletiva.com internet adresinden temin edilecek.
Editör: TE Bilisim