Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu'nda (MYO) 'Dilimiz Kimliğimizdir' paneli düzenlendi.

AÜ Elmalı MYO ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından '2017 Türk Dili Yılı' etkinlikleri dolayısıyla hazırlanan 'Dilimiz Kimliğimizdir' paneli yapıldı. Eğitim Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Mevlüt Gülmez ve Yrd. Doç. Dr. Berker Kurt'un konuşmacı olarak katıldığı paneli, Elmalı Belediye Başkan vekili Osman Durdemir, Başkan Yardımcısı Dilaver Demir, MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Halil Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Bekir Erol, diğer kurum müdürleri ve çok sayıda izleyici takip etti.

Yrd. Doç. Dr. Berker Kurt, Türkçeye hep birlikte sahip çıkılması gerektiğini belirterek, "Türkçeyle ilgili toplumsal ve bireysel bilincin oluşmasını sağlayacak milli politikalar geliştirmemiz gerekiyor. Televizyonlardaki gün içi programlarda ailelerin Türkçe konusunda bilinçleri arttırılmalıdır. Okullarda okuma ve dinleme kültürü yaygınlaştırılmalı, güzel konuşma ve yazmanın herkesin sorumluluğunda olduğunu bilmeliyiz. Bilimde, sporda, sanatta, eğitimde Türkçe terimlerin kullanılması özendirilmelidir" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Mevlüt Gülmez de Hun İmparatorluğu'ndan bu yana 2300 yıldır Türkçenin var olduğunu kaydetti. Gülmez, "Bağımsız ve yarı bağımsız Türk devletlerini düşündüğümüz zaman 300 milyondan fazla nüfusun dili Türkçedir. Dilimizin konuşulduğu coğrafyaya bakıldığında 12 milyon kilometrekarelik alanda dilimiz yaşıyor. Kazakistan'ın Latin alfabesine geçme kararı çok önemli bir adımdır. Kırgızistan'dan Kuzey Kafkasya'ya, Avrupa'ya, Amerika kıtasına kadar her yerde Türkçe kelimelerle, dilimizle karşılaşıyoruz. Dünyanın en zengin üçüncü dili ve en yaygın alanda konuşulan beşinci dil durumundadır. Türkçemize sahip çıkmalıyız. Türkçenin anlatım gücüyle donanmalıyız. El ele verelim, dilimize hep birlikte sahip çıkalım. Gelecek kuşaklara Türk'e yakışır bir Türkçe bırakalım" diye konuştu.

Konuşmalar sonrasında Gülmez ve Kurt'a MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Halil Demir ve Milli Eğitim Müdürü Akif Tak tarafından plaket takdim edildi.
Editör: TE Bilisim