Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu'nun Türkiye Üniversiteler Halk Dansları Şenlik ve Yarışmaları kapsamında Antalya'da bulunan 30 üniversiteden bine yakın öğrenci, EXPO 2016 Antalya'da 'Barış Halayı' çekti.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun Türkiye Üniversiteler Halk Dansları Şenlik ve Yarışmaları kapsamında Antalya’da bulunan 30 üniversiteden bine yakın öğrenci, EXPO 2016 Antalya’da ‘Barış Halayı’ çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından resmi açılışı gerçekleştirilen EXPO 2016 Antalya sergi alanında, her gün birbirinden farklı etkinlikler, ziyaretçilerin beğenilerine sunuluyor.

Bu etkinlikler kapsamında, 30 üniversiteden bine yakın öğrenci, EXPO 2016 Antalya’da bir araya geldi. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun düzenlediği Üniversiteler Halk Dansları Şenlik ve Yarışmaları için Antalya’da bulunan 30 üniversiteden bine yakın öğrenci, EXPO 2016 Antalya sergi alanında bir program düzenledi. 30 üniversiteden gelen folklor ekipleri, yörelerine ait kıyafetlerle EXPO 2016 Antalya’da ‘Birlik ve Barış’ adı altında halay çekti. Turkcell EXPO Kulesi çevresinde el ele tutuşan üniversite öğrencileri, birbirinden farklı yöresel kıyafetleriyle Turkcell Amfi Tiyatro’ya kadar, Birlik ve Barış adıyla halay çekti. Halay sonrası Turkcell Amfi Tiyatro’nun izleyici bölümlerine oturan bine yakın üniversiteli daha sonra hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

EXPO 2016 Antalya’nın ülke için gurur verici olduğunu belirten Türkiye Üniversite Sporları Teknik Kurul üyesi Yardımcı Doç. Dr. Zinnur Gerek, “Üniversiteler Halk Dansları Şenlik ve Yarışmaları” için Antalya’da bulunuyoruz. Federasyon olarak EXPO organizasyon komitesiyle iletişime geçtik. Onlarla birlikte bu güzel organizasyonu gerçekleştirdik” dedi.

Otuz üniversiteden bine yakın öğrencinin etkinliğe katıldığını belirten Yardımcı Doç. Dr. Gerek, “Burada kardeşliğin ve barışın hakim kılmasını istedik. Onun için de birlik ve barış halayı çekmek istedik. Hem üniversite gençliğini buraya getirdik hem de EXPO 2016’yı daha da tanıtma imkanı istedik. EXPO 2016’ya bir nebze faydamız olsun istedik. Birlik ve beraberlik adına güzel bir etkinlik yaptığımızı düşünüyorum” ifadesini kullandı.
 
Editör: TE Bilisim