Antalya'nın Kumluca ilçesinde yaklaşık 1500 kişi Gelidonya Feneri'ne yürüdü.

Her ay ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerine yürüyüş düzenleyen Kumluca Belediyesi'nin şubat ayı gezisi Mavikent Mahallesi Karaöz mevkiindeki tarihi Gelidonya Feneri'ne yapıldı. Yaklaşık 1500 kişinin katıldığı Gelidonya Doğa Yürüyüşü saat 09.30'da Cumhuriyet Meydanı'ndan başladı. Yürüyüş parkuruna hareket etmeden önce katılımcılar Atatürk büstü önünde fotoğraf çektirdikten sonra minibüslerle Karaöz mevkiine kadar götürüldü. Gelidonya Feneri'ne yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta araçlardan inenler yürüyüşe başladı. Bir kısmı stabilize bir kısmı ise patikadan oluşan güzergahın özellikle rampa ve patika bölümleri yürüyüşçüleri zorladı.

Denizden 220 metre yükseklikteki Gelidonya Feneri'ne ulaşmaya çalışırken yorulunca yol kenarında dinlendi ve yemek yiyerek enerji depoladı. Gelidonya Feneri'ne ulaşanlar büyüleyici manzarayla karşılaşınca yorgunluklarını unutarak eşsiz güzelliğin tadını çıkarıp, bolca fotoğraf çekti. Yürüyüş sonunda Gelidonya Feneri'nin önünde dev Türk bayrağı açıldı.

Yürüyüşe katılan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, "Her ay keşif yürüyüşleri adı altında doğa yürüyüşleri yapıyoruz. Bu ayki yürüyüşümüzü 'Kırlangıç Burnu' diye geçen Gelidonya Feneri'nin bulunduğu bölgeye yaptık. Tamamen doğal ve patika yollardan geçerek yaklaşık 1500 vatandaşımızla yaptığımız yürüyüşte yerel halkın söylemiş olduğu deveci taşlarını ve doğa harikası manzarayı görme fırsatımız oldu. Aynı zamanda bu Gelidonya Feneri, Likya Yolu üzerinde bulunmaktadır. Bu bölge Likyalılar açısından önemli bir bölge. Bulunduğumuz bölgenin güney kısmında 15'inci yüzyıldan kalma deniz batıklarıyla karşılaşıyoruz. Eskiden beri bu bölge denizcilik anlamında stratejik bir yer olarak gösteriliyor. Bu yürüyüşler hemşehrilerimizin birlik ve beraberliğini pekiştiriyor. Vatandaşımız bayrak açıyor. Bayrağı ön plana çıkarıyor. Bayrağın etrafında bir ve beraber olduğumuzu göstermek amacıyla bunu yapıyoruz. Rekor bir katılım oldu. Tüm vatandaşımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Yürüyüşe katılanlar da yürüyüşü zor ama çok güzel ve keyifli bulduklarını belirtirken, Gelidonya Feneri'nin doğa harikası olduğunu, ülkenin gezip görülmesi gerek yerlerinden biri olduğunu vurguladı.
 
Editör: TE Bilisim