Antalya’nın Kaş ilçesinde Hollandalı sanatçı Carel Kellenbach, resim sergisi açtı ve müzik dinletisi sundu.Kaş Kültür Evin’de gerçekleştirilen Sergi’nin açılışına Kaş’lı ve Kaş’ta yerleşik olarak yaşayan yabancı ülke vatandaşı sanatseverler yoğun ilgi gösterdiler.
 
Kaş’ta yerleşik yaşayan Hollandalı sanatçı Carel Kellenbach (73) Kaş'taki 4'üncü kişisel sergisini açtı ve ardından mini piyano konseri verdi. Kaş Kültürevi'ndeki serginin açılışını İlçe Turizm Müdürü Mustafa Aydın ile Kaş Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren birlikte yaptılar.
Kültür ve Turizm İlçe Müdürü Mustafa Aydın, “ Turizm demek güneş, kum ve deniz değildir. Kaş bu anlamda alternatif turizmin Türkiye'deki önemli merkezdir. Alternatif turizmin en önemli öğelerinden biri de sanattır. Kaş Kültürevi'nde her ay açılan farklı bir sergi turizme çok önemli katkı sağlıyor” dedi.
Kaş Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren ise İngilizce olarak yaptığı konuşmasında; “ Sanatçımız Carel Kellenbach 10 yılı aşkın süredir Türkiye’de yaşıyor. 5 yıldır Kaş’ta yaşamaktadır. Sanatçımız daha öncede Kaş’ta sergiler açmıştır. Ayrıca Güney Amerika , İspanya ve Hollanda’da yaklaşık 40’ın üzerinde  sergiler açmıştır.Carel Kellenbach aynı zamanda bir müzisyen. Blues, Rock, Jazz müziği yapmaktadır. Sanatçımız bugün Türkiye’deki kış manzaraları ve ilk görüşte aşk yerleri temalı eserlerini sergiliyor. Kendisine ve katılımcı sanatseverlerimize teşekkür ediyorum “ dedi.
 
Hollandalı sanatçı Carel Kellenbach ise açılışta yaptığı konuşmasında Sergiye ev sahipliği yaptıklarından dolayı Kaş Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren’e ve tüm katılımcılara teşekkür etti.
 
 Hollandalı sanatçı Carel Kellenbach Serginin gezilmesinin ardından Sanatçı İzgi Güner ile birlikte misafirlere piyano ile unutulmaz bir mini bir konser verdiler.
 
Kaş Kültür Evin’de 12 Şubat tarihine kadar açık kalacak sergide, sanatçının yağlıboya ve akrilik tekniği ile yapılmış 18 eseri yer alıyor.


Editör: TE Bilisim