Antalya’nın Demre İlçesi’nde bu yıl ikinci kez İsmail Tunçbilek Bağlama Kampı ve Müzik Festivali düzenlendi.

  Demre’nin Çayağzı Limanı’ndaki Andriake Kamping Alanı’nda düzenlenen kampa, Almanya, Kuveyt ve Türkiye’nin çeşitli yörelerinden 35 bağlama tutkunu katılıyor. Kampta, gündüzleri bağlama dersleri veriliyor. Bağlama derslerini, Türkiye’nin ünlü bağlama ustaları olan İsmail Tunçbilek, Erdal Erzincan, İsmail Altunsaray, Çetin Akdeniz, Sevilay Gökyıldız, Kemal Kamalı ve Fatih Evsen veriyor.

  Kampa katılanlara, beş gün boyunca ileri bağlama dersleri veriliyor. Bağlama eksersizleri yapılıyor, parmak baskıları, tutuş posizyonları öğretiliyor. Zeybekler, sürmeli tavrı, İsmail Tunçbilek ve İsmail Altunsaray’ın besteleri üzerinde çalma, söyleme ve metronom çalışmaları yapılıyor. Kampta değişik gruplarla çalışmalar yapılıyor. Boş zamanlarda yöre gezileri yapılıyor. Denizde yüzülüyor. Akşamları, sanatçıların katılımı ile konserler düzenleniyor. Kampın finali, Myra Antik Tiyatrosu’nda düzenlenecek halk konseri ile yapılacak.

  Kampta ayrıca bağlama yapımı, bağlama akortu yapma öğretiliyor. Bağlamalarrın tamiri ve ayarı yapılıyor.
Kampa katılan Aygün Bakır; ben Almanya’dan katılıyorum. Bu kamp, çok güzel düzenlenmiş bir kamp. Büyük hocalarımızdan çok geniş kapsamlı bilgiler alıyoruz. Her şey çok çok güzel buralarda dedi.

  Kampa katılan Güngör Yıldırır; ben müzik öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim. Esturmanım bağlama. Buraya sayın hocalarımın, üstatlarımın bilgilerinden, birikimlerinden faydalanmak için geldim. Aynı zamanda buradaki arkadaşlarımızla, birbirimizden faydalanıyoruz. Öğreniyoruz. Gelmek isteyenler, bence hiç düşünmesinler bile. Gelsinler. Çünkü kampımız çok güzel.
Kuveyt’ten katılan Rabeea Al Saydami; Kuveyt’ten geldim. Türk halk türkülerini ve bağlamayı çok seviyorum. Bilgilerimi geliştirmek için, İsmail Tunçbilek bağlama kampına geldim dedi.

   Kampın düzenlenmesine öncülük eden müzik öğretmeni Fatih Evsen; bu sene ikincisini düzenlediğimiz Tunçbilek Müzik Kampı’nın gururunu yaşıyoruz. Türkiye’den ve dünyanın çeşitli bölgelerinden 35 kişinin katıldığı kampımızda, hocalarımızdan feyz alıyoruz. Üstatlarımızın bilgi ve birikimlerinden faydalanıyoruz. Bu geleneğin her yıl sürdürülmesi için elimizden geleni yapacağız dedi.
Editör: TE Bilisim