Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı dünyaca ünlü turizm merkezi Kalkan Mahallesi’nde bulunan Kalkan Kültürevi’nde, bu yılın ilk sergisi öğretmen Cemile Altun tarafından açıldı.

   Kalkan Kültürevi’ndeki görsel sanatlar öğretmeni Cemile Altun’nun sergisinin açılışına, Kaş Belediiyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, Kalkan Kültürevi Yöneticisi Fatoş Bakır Yüksel, sanatçının dostları, öğrencileri, veliler, Kalkan’da yaşayan yerleşik yabancılar ve Kalkanlı sanatseverler katıldı.

    İkinci kişisel sergisini açan Kaş’a bağlı Çavdır Mahallesi Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Cemile Altun’un sergisinde, soft pastel, kuru fırça, sulu boya, yağlı boya ve kömür tekniklerinden oluşan potre, notürmort ve peyzaj  35 tablo yer alıyor. Tabloların içinde, Antalyalı 5 yerel sanatçının yağlı boya  potre tablosu da yer alıyor.  Sergi, 10 Haziran’a kadar açık kalacak.

  Serginin açılışında bir konuşma yapan sanatçı Cemile Altun yaptığı konuşmada” ikinci sergimi Kalkan gibi bir turizm merkezinde açmanın mutluğunun yaşıyorum. Sanat, insan yaşamını güzelleştiren, daha dayanılır kılan harika bir yolculuk. Yaratmak, üretmek çok güzel bir duygu. Bu sergimin Kalkan turizmine ve sanat yaşamına katkı bulunmasını diliyorum. Çünkü sanatsız turizm olmaz” dedi.
 
Editör: TE Bilisim