Antalya’nın Kaş İlçesi Kültür Evinde Dr. Erdal Çetintaş’ın Seramik Sergisinin açılışı yapıldı. Serginin açılışına Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren ve Kaş’lı Sanatseverler katıldılar.

Dr.Erdal Çetintaş 05 Mayıs 1972 Eskişehir Doğumlu.Anadolu Üniversitesi Seramik Bölümü Mezunu. Doktorasını Arkeoloji Bilim Dalında gerçekleştirmiş. Uzmanlık alanı Seramik, Deneysel Arkeoloji. Toprak Seramik A.Ş. Bünyesinde görev yapmış. 2003 tarihinden itibaren Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümünde Doktor Öğretim Görevlisi olarak görev yapıyor.

Dr.Erdal Çetintaş Sanat çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada¸” Kaş’ın böyle bir kültür merkezine sahip olması çok önemli. Ülkemizde birçok yerde böylesine güzel ve sergi açılabilecek merkezler yok. Yıllardan beri Kaş’ta bir sergi açmayı hep istemiştim. Bu güne kısmet oldu. Bu güne kadar ellinin üzerinde sergiye katılmışımdır. Sergilenen seramik eserlerimde kültürümüzü yansıtan motifler var. Modern bir hava var. Bu eserler bin iki yüz derecede pişirilmiş seramikten oluşuyor. Her seramik üretimi sürprizler ile doludur. Seramikte sır denilen bir şey vardır. Her üretimin bir reçetesi vardır. Eserler fırına girdikten sonra ürün üzerinde öngörülemeyen birçok değişim söz konusu olabilmektedir. Toprak seramik bünyesinde üç yıl boyunca özel bir ekiple çalışma şansım oldu. Bu benim daha sonraki sanat çalışmalarım ve akademik çalışmalarım için inanılmaz mutluluk ve deneyim sağladı. Seramik çok zor bir uğraştır. Her bir eser çok meşakkatli süreç içerisinde ortaya çıkar. Zaman zaman kırılmalar, renkte akmalar olur. Sürprizler ortaya çıkar ve her şey boşa gidebilir , tüm emekler boşa gidebilir. Bu alışık olduğumuz bir durumdur. On altı yıldır Antalya da öğretim görevlisi olarak çalışıyorum. Birikimlerimi öğrencilerime aktarıyorum.” dedi.

Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren de "Kaş bir turizm kenti olduğu kadar, Kaş Kültürevi'nde açılan sergilerle düzenlenen sosyal etkinliklerle bir sanat ve kültür şehri olma yolunda ilerliyor. Kaş Kültürevi'nde açılan sergiler Kaş turizmine sanat ögesi katıyor" diye konuştu.


Dr.Erdal Çetintaş'ın Seramik Sergisi 24-27 Haziran tarihleri arasında açık olacak.
 
Editör: TE Bilisim