Antalya'nın Kaş İlçesi'nde düzenlenen 2'nci Meis- Kaş Yemek Yarışması'nda, iki kentin yemekleri yarıştı.

 Kaş'ta bu yıl 19'uncusu düzenlenen Likya- Kaş Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Meis- Kaş Yemek Yarışması, Kaş Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde yapıldı. Yarışmada, 10'u Meis Adası'ndan olmak üzere ana yemekler, mezeler ve tatlılar olmak üzere 3 dalda 70 yemek türü yer aldı. Jürinin değerlendirmesi sonucu ana yemeklerde Fatma Poyrak birinci, Serpil Demirci ikinci, Fulya Tunca üçüncü oldu. Mezelerde birnciliği Songül Karaca, ikinciliği Meis Adası'ndan Makbule Osmancıkzade ile Ceylan Yeşilbursa paylaşırken, üçüncülüğü Birsen Bütün aldı. Tatlılarda birinciliği Çağla Yenier, ikinciliği Serpil Demirci, üçüncülüğü Ebru Sertbaş elde etti.

 Yarışma sonunda birincilere tam altın, ikincilere yarım altın, üçüncülere çeyrek altın verildi. Dereceye girenlere ödüllerini Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, Demre Kaymakamı Murat Uz, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer ve Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik verdi.

 Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, "İki halk yıllarca bir arada yaşamış. Bugün de Kaşlı ve Meisli hanımlar bizim geçmişte yaşadığımız yemek kültürünü yaşatıyor. Bügün kadınlar çalışıyor mutfaklar yarışıyor. Aynı damak tadını tadıyoruz" dedi.
Editör: TE Bilisim