Milli Eğitim Bakanlığı, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Okullararası Halk Oyunları Yarışması’nda”, Antalya’nın Kaş İlçesi’nde eğitim öğretim yapan Atatürk Ortaokulu Yıldızlar Folklor Ekibi, dördüncü kez Antalya İl Birinciliği’ni kazandı. 18 kişilik Kaşlı Folklor ekibi, 10 Mart’ta yapılacak olan bölge finallerinde Antalya’yı temsil etmeye hak kazandı.

   Antalya’da yapılan okulllararası Folklor yarışmasına, yıldızlar dalında 18 okul katıldı. Kaş Atatürk Ortaokulu Yıldızlar Folklor Ekibi, 18 okul içinde birinciliği kazandı. Kaş ekibi, yarışmada Teke Yöresi oyunları olan “ Al Yazma Zeybeği, Avşar Zeybeği,  Gökte Yıldız Ellidir, Hadi Gari Sen de Gel, Tahtalık’ta Kalbır Var” adlı halk oyunları ile sahne aldı. Kaş ekibi, beş kişilik jüriden 87. 63 puan alarak Antalya İl Birinci oldu.

    Kaş Atatürk Ortaokulu Yıldızlar Folklor Ekibi’nin çalıştırıcısı Mehmet İzat; kızlar ve erkeklerden oluşan ekibimiz, büyük bir başarıya imza attı. Geçen yıl finallerine katılmış ve Türkiye 13.’sü olmuştuk. Bu yıl hedefimiz Türkiye’de ilk üçe girmek. İki yıl içinde de Türkiye birincisi olmak. Ekibimin hepsine, katkı sağlayan herkese ve tüm kurumlara teşekkür ediyorum dedi.

 
Editör: TE Bilisim