Antalya’nın Kaş ilçesi’nde Fotoğraf Sanatçısı Yıldız Kalkan’ın Fotoğraf  Sunumu gerçekleştirildi.

Kaş İlçesi’nde Yaşayan Fotoğraf Sanatçısı Yıldız Kalkan’ın “ Üretimden Tüketime İpek & Deve Güreşleri “ Temalı Fotoğraf Sunumları iki bölüm halinde sanatseverlere sunuldu. Kaş Kültür Evi’nde gerçekleştirilen sunuma Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, Kaş Fotoğraf Dostları Topluluğu üyeleri, yerli ve yabancı sanatseverler ile öğrenciler katıldılar.

Fotoğraf Sanatçısı Yıldız Kalkan, Kaş Kültür Evi’ndeki sunumları öncesinde fotoğraflar ile ilgili olarak  açıklamalar da bulunarak şunları söyledi ; “ 8 yıl boyunca üzerinde çalıştığım “Üretimden Tüketime İpek “ konusunda  ipek böceğinin beslenmesinden, iplik haline gelinceye kadar ki, tüm aşamaları Antakya, Bursa, Yalova, Söğüt ve  Bilecik’de köylerde  fotoğraflanarak belgesel bir sunum haline getirilmiştir.” Dedi.

Yıldız Kalkan “ Deve Güreşleri “  konulu sunumu ile ilgili olarak yaptığı bilgilendirmede ise ; “ Kaş Çayköy, Demre ve Kumluca’daki Deve Güreşi etkinliklerinden 10 yıl boyunca fotoğraflanarak hazırlanmıştır. Üretimden Tüketime İpek sergimiz Bursa’da, Adana’da ve İstanbul’da siyah beyaz fotoğraf sunumu yapıldı. Fotoğraflar, siyah beyaz ve renkli olarak çekildi ve orijinal şekliyle sunulacak. “ dedi. Etkinliğe katılan sanatseverlere slayt gösterimi olarak toplam 200 fotoğraf sunuldu.

Yıldız Kalkan, sunumları sonrasında katılımcıların sorularını cevaplandırdı.


Editör: TE Bilisim