Demre İlçesi'nin Üçağız Mahallesi’nin dünyaca ünlü antik ve turistik Kekova’ya  tura çıkan Rus turistler, yağmur altında denize girdi.
    Türkiye batıdan başlayan yağmurlu ve serin havanın etkisi altına girdi. Sahiller bir anda boşaldı. Ancak Antalya’nın Demre İlçesi’nin Üçağız Mahallesi’nin dünyaca ünlü Kekova’da, turistler yağmur altında denize girdi.

  Antalya’nın Demre İlçesi’ne gelen Rus turistler, Demre’nin Çayağzı Limanı’ndan Kekova turuna çıktı. Dalgalı denize rağmen, turistler yat üstünde önce Batık Kenti, Simena Antik Kenti’ni gezdi.  Batık Kent ve Simena Antik Kenti’nde bol bol görüntü ve fotoğraf çektiler. Tekneye çıkan fotoğrafçıya de Kekova manzarasında fotoğraflar çektirdiler. Ardından doğal bir liman olan Gökkaya Koyu’na geldiler. Gökkaya Koyu‘nda turisterden bir grup, serin havaya, yağan yağmura aldırmadan denize atladı. Denizin tadı çıkardılar. Kulaç attılar. Yağmur altında, 26 derece su sıcaklığı, 22 derece hava sıcaklığında yazı yaşadılar. Yüzmeyenlerde teknede satılan mavi yengeç, balık ve karides yediler. Dalgalı havaya rağmen, bir grupta Gökkaya Koyu’nda kano turu yaptı.

   Denizde yağmur altında yüzen Natalya Çervova yaptığı konuşmada”Türkiye’nin karşısından Karadeniz kıyısından geldim. Denizin güzelliğini görünce dayanamadım. Bizim oralarda hava çok soğudu. Deniz hala sıcak. Su harika idi. Kendimi bu güzel denizde yüzerken daha genç hissetim. Yağmur altında yüzmek farklı bir duygu idi. Burası çok harika” dedi.

  İgor Kondraşov ise yaptığı konuşmada ” Ben Sibirya’dan geldim. Sibirya’da her yer karla kaplı. İlk kez geldiğim Türkiye’de insanların sıcaklığı, Kekova’da doğanın güzelliğinden etkilendim. Bu mevsimde denize girmek benim için unutulmaz bir anı. Şu anda sanki rüyadayım. Türkiye’ye tekrar geleceğim” Diye konuştu.
 
 
Editör: TE Bilisim