Antalya'nın Korkuteli İlçesi'ne bağlı Avdan Mahallesi'nde bu yıl 12'ncisi düzenlenen Helva Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

 Avdan Mahallesi Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği ile muhtarlık tarafından düzenlenen Helva Şenliği, mahallenin mesire alanında yapıldı. Şenliğe başka il ve ilçelerde oturan mahalleli de katılarak hasret giderdi. Şenliğe, Ak Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Belediye Başkanı Hasan Gökce, Emniyet Müdürü Hüseyin Mektepli, siyasi parti il ve ilçe başkanları, dernek başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Küçüklerin yağlı güreş müsabakaları yaptığı şenlikte, Yörük Türkmen beylerinin oyunları sunuldu, İsmail Uzunoğlu, Çağlar Yağız, Fevzi Önder, Hüseyin Demir, Öznur Özaslan ve Tahsin Duru konser verdi.

 Avdan Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Durali Köle, şenlik açılışında yaptığı konuşmada mahallelinin desteğiyle şenliği devam ettirdiklerini söyledi. Başkan Köle, "Bugün mahalleden çeşitli yollarla ve çeşitli sebepler nedeniyle ayrılan insanları tekrar bir araya getirerek kaynaştıran, kültürlerimizi devam ettiren ve gurbettekilerin sılaya dönerek eş, dost ve akrabalarımızla buluşturan gündür. Bu şenliklerde aynı kültürden gelen insanların bir araya gelerek hem eğlenmelerini hem de kültürlerini gelecek nesillere aktarmalarını istiyoruz" dedi.

 Şenlikte Korkuteli Anadolu İmam Hatip Lisesi mehteran takımı, Avdan Şehit Ahmet Belen İlkokulu halk oyunları ekipleri gösteri sundu. Şenlik ağalığı ihalesini ise 16 bin TL ile işadamı Halis Bülbül elde etti. Şenlik ağası seçilen Halis Bülbül ile şenliklere bağış yapan işadamı Hamdi Sarıca, deve üzeriden şenlik alanında tur attı. Şenliğe maddi ve manevi destek sağlayanlara da plaket verildi.
Editör: TE Bilisim