Antalya'nın Kaş İlçesi'nde faaliyet gösteren bir turistik tesiste sergilenen tarihi aletler tatilcilerin ilgisini çekiyor. Geçmişi 200 yıl öncesine uzanan alet, eşya, ev gerekleri, tarım aletleri gibi 1000'in üzerinde eser tesiste sergileniyor.

Kaş'a bağlı Yeniköy Mahallesi'nde 5 bin metrekare alan üzerine kurulu konaklama tesisi, hem havası hem de otantik yapısıyla dikkati çekiyor. Kaş merkeze 10 kilometre uzaklıkta, deniz seviyesinden 550 metre yükseklikteki tesis, yüzlerce ağaç içinde iki taş bina ve Kütahya'dan taşınarak getirilmiş Likya tipi 4 buğday ambarından oluşuyor. Binaların tamamı otel haline getirilmiş. 50 yataklı tesise girer girmez konukları köy müzesi karşılıyor. Tesis içinde geçmişte kullanılan yaklaşık 175 türde ve 1000'in üzerinde alet, eşya, ev gereçleri, mutfak eşyaları, tarım aletleri, su değirmeni, at arabaları ve kağnı bulunuyor. Geçmişi 200 yılı bulan yağ küpü, beşik, ütü, silah, at koşum aletleri, heybe ve sini gibi eşyalar misafirlerin ilgisini çekiyor. Tesiste misafirlere köy yumurtası, doğal tahin ve bal ile taze pişirilen bazlama gibi yiyecekler ikram ediliyor.

Tesisin sahibi Ali Çırak, kış döneminde Anadolu'yu dolaşarak topladığı yeni eşyaları tesiste sergiliyor. Tesise gelenlere içerideki eşyaları anlatan Ali Çırak, "Burayı tarihi eserleri toplayarak bu hale getirdim. Değişik yörelerden topladığım eşyalarla insanlara doğal bir ortam sunarak, bugünü ileriye taşımak istiyorum" dedi.

Tesiste tatil yapan Ukrayna asıllı Anna Dündar, "Ailemle geldim. Çok güzel bir yer. İnsan burada kendini sanki bir müzede hissediyor. Açık hava müzesi burası. Araç gürültüsü yok, hava çok temiz" diye konuştu.

4 yıldır tesise tatile gelen Gülseren Karaman, "Gerek tarihi, gerek doğal güzelliği ile bir köy müzesi gibi burası. Geçmişten geleni, geleceğe taşıyor. Herkesin gelip görmesini bekliyoruz" dedi.

İtalyan Paolo Guglielmi de "Mükemmel bir tesis. Tarihle, doğa ve turizmin birleştirildiği bir yayla. Yemekler mükemmel. Denize yakın bir yayla diyebiliriz buraya" diye konuştu.








Editör: TE Bilisim