Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi, 2019 Mavi Bayrak ödüllerini açıklamasının ardından Antalya 215 mavi bayrakla ilk sırada yer aldı.
 
 Dünyada Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı-FEE koordinesinde, ülkemizde ise Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından yürütülen mavi bayrak programının 2019 çalışmaları tamamlandı. Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi, bu yıl Türkiye'de 463 plaj, 22 marina ve 15 yatta mavi bayrak verdi. Türkiye, geçen yılı ki dünya sıralamasını koruyarak İspanya ve Yunanistan'dan sonra üçüncü oldu. Türkiye'nin dünya sıralamasında Antalya etkili oldu. Turizmin başkentinde 202 plaj, 5 marina ve 8 yatta mavi bayrak dalgalanacak.

 
Antalya'yı 101 plaj, 7 marina, 1 yatla Muğla, 49 plaj, 3 marina, 2 yatla İzmir, 30 plaj, 2 marina, 1 yatla Aydın, 22 plaj, 1 marina, 3 yatla Balıkesir, 13 plaj Çanakkale, 12 plajla Samsun, 8 plaj, 1 marinayla Mersin, 7 plajla Tekirdağ, 6 plajla Kocaeli, 2 plajla Ordu, 3 plajla Düzce, 3 plajla Sakarya, 1 plaj, 1 marinayla Yalova, 1 plajla Kırklareli, 1 plajla Van ve 1 plaj, 2 marinayla İstanbul takip etti.
 
Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Başkanı Rıza Epikmen, "Türkiye'nin turizmde kalkınması ve uluslararası standartlara kavuşması için vakfımız çaba gösteriyor. Dünya turizm sektörü artık mavi bayraklı tesisleri tercih ediyor. Mavi Bayrak, tatil programı yapanların ve tur operatörlerinin aradığı, dünya çapında halk nezdinde en çok tanınan ve bilinen eko-etikettir. Bu özelliği ile ülkemizin turizm sektöründe ve uluslararası turizm pazarında ayrı bir yeri vardır. Bayrak sayısının çok olması, aynı zamanda plajlarımızın mikrobiyolojik açıdan temiz ve çevre yönetimi yönünden duyarlı olduğunun bir belgesidir. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı olarak, kıyılarımızda dalgalanan mavi bayraklarımızla 2019 yılında iyi bir sezon geçirilmesini diliyoruz" dedi.
Editör: TE Bilisim