Muratpaşa Belediyesi'nin Akdeniz Üniversitesi Yörük Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi (YÖRKAM), Antalya Yörükler Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği işbirliğiyle düzenlediği Antalya Yörük Türkmen Çalıştayı'nın 3'üncüsü, Kepez ve Döşemealtı belediyeleri katkılarıyla 8 - 11 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Muratpaşa Belediyesi, 8- 11 Şubat tarihlerinde 3'üncü Antalya Yörük Türkmen Çalıştayı'nı topluyor. YÖRKAM, Antalya Yörükler Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği işbirliği, Kepez ve Döşemealtı belediyelerinin katkılarıyla gerçekleştirilecek çalıştaya Türkiye'nin dört bir yanından Yörük ve Türkmen derneklerinin temsilcileri, uzman ve akademisyenler katılacak.

Adalya Hotels'te düzenlenecek çalıştay, 6 oturum ve 3 birleşim halinde gerçekleştirilecek. Sonuç bildirgesinin de açıklanacağı çalıştay, 8 Şubat Perşembe akşamı açılış programı ve Antalya Yörükler Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği 25'inci yıl kutlamasıyla başlayacak.

Akademisyen ve uzmanların katılımıyla yapılacak oturumlar, cuma saat 09.00'da başlayacak. 2 günde 6 oturumun yapılacağı çalıştayda Yörük ve Türkmenlerin tarihleri, yıllar içinde biriktirdiği kültürel değerleri, gelenekleri, Yörük kimliği, kadın, aile ve evlilik kurumlarınabakış açısı dahil birçok konu ele alınacak. Çalıştayda cumartesi ve pazar günü üç ayrı birleşimde dernekler oturumu gerçekleştirilecek. Dernekler oturumunun ardından pazar saat 12.00'de açıklanacak sonuç bildirgesiyle 3'üncü Antalya Yörük Türkmen Çalıştayı sona erecek.
 
Editör: TE Bilisim