Kaş İlçesi'nde yerleşik yaşayan yabancı vatandaşlarından amatör fotoğraf sanatçısı Alman Rita Schumann, 2003 yılından bu yana çektiği Kaş fotoğraflarından oluşan sergi açtı.
    Yaşamını Antalya’nın Kaş İlçesi’nde sürdüren amatör fotoğraf sanatçısı Rita Schumann, Kaş’ın dününü ve bugününü fotoğraflarla anlattı. Alman Rita Schumann, 20003 yılından bu yana Kaş ve çevresinden çentiği fotoğrafların yer aldığı “Kaş’ın Dünü ve Bugünü” adlı sergiyle beğeniye sundu.
    Turizm Haftası etkinlikleri kapsamın Kaş Kültürevi’nde açılan “Kaş’ın Dünü ve Bugünü” adlı serginin açılışına Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kaş Turizm Bürosu Sorumlusu Mustafa Aydın,  Antalya Büyükşehir Belediyesi Kaş Kordinatörü Mustafa Şalvarlı, AK Parti Kaş İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş, Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, sanatseverler ve Kaş’ta yaşayan sanatçının dostları katıldı.
   Sergide, sanatçının Kaş’a ilk geldiği yıl olan 2003 yılından 2016 yılına kadar çektiği 78 fotoğraf yer alıyor. Sergi, 10 gün açık kalacak. Serginin açılışında bir konuşma yapan Rita Schumann yaptığı konuşmada”Kaş’a ilk olarak 2003 yılında geldim. Ardından her yıl Kaş’a tatile gelmeye başladım. Kaş’a aşık oldum. Almanya’da bir şirketin satış sorumlusu olarak çalıştım. 2009 yılında emekli olunca Kaş’a yerleşmeye karar verdim. 13 yıl boyunca çektiğim fotoğraflar içinden seçtiklerimle, Kaş’ı anlatmaya, tanıtmaya çalıştım”dedi.
Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar ise yaptığı konuşmada”sergideki  fotoğraflar, Kaş’ın 13 yıl boyunca değişimini, gelişimini ve kültürünü çok güzel yansıtıyor. Yeni Kaşlı bir hemşerimizin objektifinden, Kaş’ın 13 yılı çok güzel anlatılmış” dedi.
   Daha sonra, serginin açılış kurdelasını, Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, Antalya Milletvekili Atay Uslu ve Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer kesti.
   Kaş’ın eski yıllara ait fotoğrafları ile nostalji yaşatan sergi sanatseverler tarafından büyük bir beğeni ile gezildi. Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Rita Schumann’a  düzenlediği sergi ve sanata katkılarından dolayı teşekkür ederek çiçek takdim ederken, Rita Schumann da Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer’e  Kaş Fotoğrafları Albümü hediye etti.
 

   
 
Editör: TE Bilisim