Antalya’nın Demre İlçesi ile, Rusya’nın Leningrad şehir yakınlarındaki  Kronstadt Şehri arasında kardeş şehir anlaşması imzalandı. Böylece son bir ay içinde Demre ile ikinci Rus şehri arasında kardeş şehir anlaşması imzalanmış oldu. 27 Kasım günü de Demre ile, Ankara’da öldürülen Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un doğum yeri olan Klintsi şehri arasında kardeş şehir anlaşması imzalanmıştı. 20 yıldan bu yana Demre ile Almanya’nın Baden Wütenberg Eyelati’ndeki Elzach şehri arasında kadre şehir ilişkileri yürütülüyor.

   Leningrad yakınlarındaki Kronstadt şehri ile Demre arasındaki kardeş şehir anlaşması, Demre Belediyesi Kültür Salonu’nda imzalandı. Kardeş şehir anlaşması imza törenine, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu,Kronstadt Kaymakam Yardımcısı Oleg Petroviç Kadomtsev, Kronstadt Şehir İdaresi Gençlik Kültür ve sanat Yurtdışı Bağlantı Müdürü Olga Aleksandrovna, Kornstadt Aziz Nicolaus Katedrali Baş Rahibi Arhimandrit Aleksiy Ganjin, ile yöneticileri, Demre Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Akbudak, belediye meclisi üyeleri, belediye çalışanları ve Demreliler katıldı.

   İmza töreninde bir konuşma yapan Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu yaptığı konuşmada” İki şehri birbirine bağlayan en önemli faktör Noel Baba. Noel Baba, ve Noel Baba’nın mezarının olduğu Azzi Nicolaus Müzesi, Demre’nin en önemli tarihi değeri. Burayı her yıl 300 binin üstünde Rus turist geliyor. Ayrıca son yıllarda hızla gelişen Türkiye- Rusya dostluk ilişkileri çok önemli. Bir ay içinde Rusya’dan ikinci kardeş şehir ilişkisini kuruyoruz. Biz bu ilişkilerin gelişmesini, ülkeler arasındaki kültürel, sosyal ve ekonomik ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

  Kronstadt Kaymakam Yardımcısı Oleg Petroviç Kadomtsev ise  yaptığı konuşmada” Bu ilişkiler hiçbir nedenden, iki ülkeler arasında yaşanabilecek olumsuzluklardan etkilenmemeli. Hatta böyle durumlarda ilişkiler daha da gelişmeli ki, bu olumsuzlukların kalkmasına yardımcı olsun. Ön yargılar oluşmasın. Karışıklı olarak ziyaretleri artıralım. Demreli öğrenciler, bizim şehrimize gelsin. Bizim öğrencilerimiz Demre’ye gelsin. İnternet yoluyla yazışsınlar. Gençler birbiri ile dost olursa, sorunları daha kolay aşar, dünyada barışın ve dostluğun gelişmesine katkı sağlar “dedi.

   Ardından Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu ile, Kronstadt Kaymakam Yardımcısı Oleg Petroviç Kadomtsev arasında anlaşma imzalandı. Törende, slay gösterisi ile, iki şehir tanıtıldı. Türk halk oyunları oynandı. Öğretmenlerden oluşan koro, halk türküleri söyledi. Karşılıklı hediyeler verildi.

   Rus konuklar, Demre’de üç gün kalacak. Demre’nin tarihi ve turistik yerlerini, sera işletmelerini, sebze paketleme tesislerini  gezecekler.
 
Editör: TE Bilisim