Antalya'nın Kaş İlçesi'nde Uluslararası Likya- Kaş Kültür ve Sanat Festivali'nin bu yıl 19'uncusu düzenlenecek.

 Uluslararası Likya- Kaş Kültür ve Sanat Festivali, 3 Haziran'da festival yürüyüşü ile başlayacak. Ardından Cumhuriyet Alanı'nda festivalin açılış töreni yapılacak. Törende TRT Çocuk ve Halk Oyunları ekipleri gösteri yapacak. Patara Yörükleri Halk Oyunları Ekibi, Ege yöresi halk oyunlarını sunacak. Festivalin ilk akşamı, yat limanında yöresel sanatçı Burhan Tüzer ve rock grubu Kolpa sahne alacak. Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinin de karma sergisi açılacak.

 Festivalin ikinci günü, Kaş'ın kardeş şehri Yunanistan'ın Meis Adası'ndan gelen kadınların katıldığı 'Ortak Tatlar Farklı Lezzetler' adlı yemek yarışması düzenlenecek. Soğuk meze, sıcak meze ve tatlılar dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek. Aynı gün Kaş Belediyesi'nde Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. İbrahim Bakır 'Batı Antalya'nın Kültür Turizmi Potansiyeli' konulu konferans verecek. Festival kapsamında düzenlenen 1'inci Likya- Kaş Kitap Şenliği'nde de yazar Yavuz Bahadıroğlu kitaplarını imzalayacak. İkinci günün akşamında yat limanında AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nin hazırladığı defile gösterisi sunulacak, Yunan dans grubu sahne alacak, ardından da TRT Türk Sanat Müziği Sanatçısı Meltem Seyfelioğlu sahne alacak. Gecenin sonunda ünlü sanatçı Funda Arar konser verecek.

Festivalin son günü ise bu yıl 12'ncisi düzenlenecek, 7.5 kilometrelik Uluslararası Meis- Kaş Yüzme Yarışları yapılacak.

 Festivalle ilgili konuşan Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, "Bu yıl aralıksız olarak 19'uncusunu düzenlediğimiz Uluslararası Likya- Kaş Kültür ve Sanat Festivali'nde sanatın her türlüsüne yer veriyoruz. Kaş'tan festivalle dünyaya bir kez daha barış, dostluk mesajı vereceğiz. Kaş'ın kardeş şehri olan Yunanistan'ın Meis Adası Belediyesi ile birlikte ortak yemek kültürümüzü ortaya çıkaracağız. Kitap şenliği ile okumayı teşvik etmek, okuyan kuşaklar yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Yüzme yarışlarında kulaçlar Türk- Yunan dostluğu ve dünya barışı için atacak" diye konuştu.







 
 
Editör: TE Bilisim