Uluslararası Likya- Kaş Kültür ve Sanat Festivali 3 Haziran Cuma (Bugün)  Başlıyor.  Kaş İlçesi'nde Uluslararası Likya- Kaş Kültür ve Sanat Festivali'nin bu yıl 19'uncusu düzenlenecek.
      
       19’uncu Uluslararası Likya- Kaş Kültür ve Sanat Festivali, 3 Haziran Cuma (Bugün) saat 13:00’te Kaş Belediye Toplantı Salonu’nda Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer’in yapacağı basın toplantısıyla başlayacak olan festival saat 17:00’de festival kortej yürüyüşü ile başlayacak ve 5 Haziran Pazar günü bu yıl 12’ncisi düzenlenecek olan Meis-Kaş Uluslar arası Yüzme Yarışları ile sona erecek.


   Antalya’nın Kaş İlçesi’nde bu yıl 19. düzenlenecek olan 19. Uluslararası Likya- Kaş Kültür ve Sanat Festivali, 3 Haziran Cuma bugün yapılacak olan etkinliklerle başlıyor. Üç gün sürecek festival, 5 Haziran Pazar günü, bu yıl 12. düzenlenecek olan Meis-Kaş Uluslar arası Yüzme Yarışları ile sona erecek. 19’uncu Uluslararası Likya-Kaş Kültür ve sanat Festivali, 3 Haziran Cuma günü saat 13:00’te Kaş Belediye Toplantı Salonu’nda Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer’in yapacağı basın toplantısıyla başlayacak olan festival 17:00’de, festival kortej yürüyüşü ile devam edecek. Ardından Kaş Cumhuriyet Alanı’nda festivalin açılış töreni yapılacak. Açılış töreninde, TRT Çocuk ve halk oyunları ekipleri gösteri yapacak. Patara Yörükleri Halk Oyunları ekibi, Ege yöresi halk oyunlarını sunacak. Festivalin ilk akşamı, yat Limanı’nda Kaşlı sanatçı Burhan Tüzer ve Rock Grubu Kolpa sahne alacak. Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinin karma sergisi açılacak.

   4 Haziran Cumartesi festivalin ikinci günü, Kaşlıların ve Kaş’ın kardeş şehri Yunanistan’nın Meis Adası’ndan gelen hanımların katıldığı, “Ortak Tatlar Farklı Lezzetler” adı altında yemek yarışması düzenlenecek. Soğuk meze, sıcak meze ve tatlılar dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek. Aynı gün, Kaş Belediyesi Toplantı Salonu’nda, Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Bakır, “Batı Antalya’nın Kültür Turizmi Potansiyeli” konulu bir konferans verecek. Aynı gün, festival kapsamında düzenlenen 1. Likya-Kaş Kitap Şenliği’nde yazar Yavuz Bahadıroğlu kitaplarını imzalayacak. İkinci günün akşamında, Kaş yat Limanı’nda Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin hazırladığı defle gösterisi sunulacak. Yunan dans grubu sahne alacak. Ardından TRT Türk Sanat Müziği Sanatçısı Meltem Seyfelioğlu sahne alacak. Gecenin sonunda ünlü sanatçı Funda Arar sahne alacak.

   5 Haziran Pazar festivalin son günü, bu yıl 12. düzenlenecek olan, 7.5 kilometrelik Uluslararası Meis-Kaş Yüzme Yarışları yapılacak.

   Festival ile ilgili olarak Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer yaptığı konuşmada ” Bu yıl aralıksız olarak 19.’sunu düzenlediğimiz Uluslararası Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali’nde sanatın her türlüsüne yer veriyoruz. Kaştan festival ile dünyaya bir kez daha barış, dostluk mesajı vereceğiz. Kaş’ın kardeş şehri olan Yunanistan’nın Meis Adası Belediyesi ile birlikte, ortak yemek kültürümüzü ortaya çıkaracağız. Kitap şenliği ile okumayı teşvik etmek, okuyan kuşaklar yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Yüzme yarışlarında kulaçlar, Türk- Yunan dostluğu ve dünya barışı için atacak ” dedi.




                                         
 
 
 
Editör: TE Bilisim