Fotoğraf sanatçısı Yıldız Kalkan, Kaş Fotoğraf Dostları Topluluğu tarafından organize edilen etkinliğe konuk oldu. 29 yıllık fotoğraf sanatçısı olan Yıldız Kalkan Kaş Kültür merkezinde düzenlediği slâyt gösterisinde çalışmalarını fotoğraf dostları ile paylaştı. Kaşta ikamet eden yabancı uyruklu fotoğraf dostlarının da katıldığı sunuma ilgi oldukça fazlaydı. Yıldız Kalkan ; “ Mangal Kömürünün Öyküsü “ olarak adlandırdığı fotoğraf çalışmasının sunumunu gerçekleştirdi. Kaş’ın Ahatlı Köyünde odun kömürü işçilerinin imalat esnasındaki çalışmalarına ve yaşamlarına dair resimlerin sunumunu yaptı.
 
Yıldız Kalkan Güneydoğu illerinden Mardin ve Diyarbakır illerinden gelen  işçilerin imece usulü ormandan topladıkları odunları yakarak, mangal kömürü elde etmelerine kadar geçen aşamaları, işçilerin eşleri ve çocuklarının günlük yaşamlarını doğal hallerini yakaladığı fotoğraf karelerine yansıtmış.
 
Yıldız Kalkan Bursa doğumlu. Uludağ Üniversitesi İşletme fakültesi muhasebe bölümü ve AÜ Eğitim Fakültesi Öğretmenlik sertifikası bölümlerini bitirdi. Türk Telekom’da çalışarak emekli oldu.
 
1987 yılında BUFSAD’ın açtığı fotoğraf kursuna katılarak fotoğraf çekmeye başlamış. S&B sergiler ve dia gösterileri gerçekleştirmiş. Halen BUFSAD üyesi olarak fotoğraf çalışmalarına devam etmekte olup Antalya/Kaş’ta yaşamakta.

Gerçekleştirilen fotoğraf etkinlikleri ise şöyle :

-1995 Bursa Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde “İPEK BÖCEĞİ ve İNSAN“ konulu S&B fotoğraf sergisi…
-2000  yılında OrtaAsya ülkelerine (İran, Türkmenistan, Özbekistan, Kazak,stan, Sibirya ve Moğolistan)  yaptığım gezi sonrasında “ İPEKYOLUdia gösterisi. Bu gezi ile ilgili yazı ve fotoğraflar Bursa Olay gazetesinde dizi olarak yayınlandı.
-2001 yılında Tayyare Kültür Merkezinde “ADIM ANADOLUdia gösterisi
-2002 yılında Tayyare Kültür Merkezinde “HALK DANSLARI DÜNYASI” konulu S&B SERGİ ve Dia gösterisi,
-2005 yılında Kaş’ta  “UMUDUN KIYISINDA: KASABA PİOS&B fotoğraf sergisi
-2007 yılında Bursa’da “IŞIK ÜLKESİ: KAŞdia gösterisi,
-2008 yılında 18. Fotoğraf günlerinde “ ÜRETİMDEN TÜKETİME İPEKfotoğraf  gösterisi
-2013 Bursa Fotoğraf günlerinde’’MANGAL KÖMÜRÜNÜN ÖYKÜSÜ’’  fotoğraf gösterisi
-2015 Yılında Uluslararası Bursa Fotofest’de son konar göçer Yörük topluluğu olarak yaşayan Sarı Keçililer ile ilgili bir sergi gerçekleştirmiştir.
 
 Kaş Fotoğraf Dostları Topluluğu Üyeleri her hafta salı günü saat 16.00 ile 18.00 saatleri arasında Kaş Kültür Merkezinde bir araya gelerek fotoğraf sunumu, sohbetleri, fotoğraf tanıtımı ve çekimi konularında bilgi alışverişinde bulunuyorlar. Topluluğun üyelerinden Metin Demirci tüm fotoğraf dostlarını bu etkinliklere katılmaya davet etti.
 
 
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilisim