Merhaba;
Mevsim gereği yağmurla başlayan günün ardından gelen, harika güneşli bir hava İnsanın içini kıpır kıpır yapmaya yetiyor. Tabiî ki bu durumun ne kadar süreceği de belli olmaz o nedenle keyfini çıkarmaya bakmak lazım.

Hayat da böyle; her zaman yağmurlu ya da güneşli olmuyor. Değişim hepimizin gerçeği. Yani değişmeyen tek şey değişim. Bu gerçeği kabul etmek hayatı heyecanlı ve yaşanmaya değer kılıyor.

Etrafta, radyoda, televizyonda, sosyal medyada herkes yaşam koçluğu adında bir şeyden bahsediyor. Hatta bazılarında yol gösterici, akıl verici birçok açıklamada bulunuyorlar. Nasıl yaşamamız gerektiği, nasıl daha sağlıklı hale gelebileceğimiz, nasıl ideal kiloya ulaşabileceğimiz, ilişkilerimizi nasıl düzenleyebileceğimiz hatta hayatımızın insanını nasıl bulabileceğimiz konusunda bilgiler verip, bunların da ne kadar doğru olduğunu empoze etmeye çalışıyorlar. Yine bazıları da değişime yönelik acil çözümler öneriyorlar. Ancak gerçek çözümler içsel dönüşümlerle olur. Geçici ve dışarıdan tavsiyelerle yapılan iyileştirmeler bir süreliğine çözüm gibi görünse de bu içsel değişimle desteklenmemişse, bir süre sonra daha da büyük problemler olarak karşımıza çıkar.  Gerçek yaşam koçu, içinizdeki potansiyeli kullanarak hedeflediğiniz yolda yanınızda olarak destek verecek, farkındalığınızı arttıracak kişidir. Profesyonel koç ise bu eğitimi Uluslararası geçerliliği olan okullardan almış ve yaşamı ile de aldığı eğitimi sindirmiş olduğunu gösteren kişidir.

Yaşam koçu ile yapılan sohbetler, tamamen amaca yönelik ve belli bir sistematiğe oturmuş sohbetlerdir. Her zaman dostlarınızla ya da ailenizle yaptığınız sohbetlerden farkı; yaşam koçunun söylediğiniz her bir şeyi belli bir sistem doğrultusunda dinleyip analiz ettiği ve sorgulama teknikleri ile size kendi doğrularınızı buldurduğudur. Bu yöntemlerle bilinçaltınızda kapalı kalmış alanlara ulaşıp ‘neden ve niçinlerinizi’ görmenizi sağlar ve sizi çözüme odaklandırır.

Aşağıdaki sorular sizin için de geçerli ise, Yaşam Koçu size istediğiniz desteği verecek kişi olabilir.
  • Değişimden mi geçiyorsunuz?
  • Değişmek istiyor ama nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz?
  • Yardım almamak için direniyor musunuz?
  • İlişkilerinizde hep aynı hataları mı yapıyorsunuz?
  • Aşk, arkadaşlık ve ilişkilerinizde başarısızlıklar yaşıyor ve onların nedenlerini bilmiyor musunuz?
  • Gitmek istediğiniz yolda engellere takılıyor ama onları nasıl aşacağınızı bilmiyor musunuz?
  • Çaresiz ve kapana kıstırılmış gibi mi hissediyorsunuz?
  • Başarısızlıklarınıza hep nedenler bulup, çözüm üretemiyor musunuz?
  • Yapmak istediklerinizi erteliyor musunuz?
 
Yaşam Koçu ile yapacağınız seanslardan sonra daha yenilenmiş ve motive olmuş olacaksınız. Hedeflerinize ulaşana kadar yaşam koçunuzun yargısız ama sistematik desteğini alacaksınız.

John Lennon demişki “Life is what happens when you are making other plans” yani hayat siz planlar yaparken yaşanılanlardır. Sizde bu şekilde hissediyor ve yapılması gerekenleri yaparken, hayattan zevk almayı unuttuğunuzu düşünüyorsanız, o zaman hayatınızda bazı şeyleri değiştirmenin ya da onarmanın zamanı gelmiştir. Bu olduğunda,  hayat,  yağmurdan sonraki güneşli bir gün gibi parlayacak ve her anın zevkini çıkarmanızı sağlayacaktır.

Yaşam Koçu size sihirli değneğini değdirerek bu değişimi oluşturamaz. Bunu öncelikle sizin istemeniz gerekir. Bu ön koşuldur. Siz istedikten sonra yaşam koçunuz ile hayatınızdaki öncelikleri belirler ve içinizdeki potansiyeli harekete geçirirsiniz. Böylece belirlediğiniz değişim süreci başlar. Bu süreçte de, her an size yol arkadaşlığı yapacak Koçunuz yanınızda olur.

Daha fazla bilgi için 24 Ocak’ta Kaş Kültür evinde saat 19.00’da yapacağım konuşmama bekliyorum. Konuşma sonrası aklınıza takılan soruları sorarak yanıtlarınızı alabilir, kokteylde ise diğer katılımcılarla sohbet imkânı bulur ve sonrası için kararınızı verebilirsiniz.

Gününüz aydın olsun.