14 Mayıs seçimleri için Batı Akdeniz'de şu ana kadar milletvekilliği adaylığına yönelik Antalya, Isparta, Burdur ve Afyonkarahisar'da çok sayıda il başkanı istifa etti. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü (MAKÜ) Prof. Dr. Adem Korkmaz, Antalyaspor Başkanı Aziz Çetin milletvekilliği adaylığı için istifa ederken, Isparta kamuoyunda da Erkan Mumcu'nun adaylığı konuşuluyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs olarak seçim kararı alması ve Yüksek Seçim Kurulu'nun da takvimi açıklamasının ardından seçim heyecanı da başladı. Antalya, Isparta, Burdur ve Afyonkarahisar'da birçok siyasi parti yöneticisi milletvekilliği için istifa etmişti. Kamu görevlileri de istifalarını sunmaya başladı.
MAKÜ REKTÖRÜ, ANTALYASPOR BAŞKANI
2839 sayılı Kanun'un 18'inci maddesi uyarınca, kamu görevlilerinin istifa veya emeklilik dilekçesi verip aday olacaklar için süre 16 Mart Perşembe günü saat 17.00'de sona eriyor. Şu ana kadar Batı Akdeniz'de istifa eden kamu görevlileri arasında MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz bulunuyor. Korkmaz, 15 Mart Çarşamba günü saat 14.00'te Burdur AK Parti İl Başkanlığı'na milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu yaptı. Antalya'da ise Antalyaspor Başkanı Aziz Çetin istifa etti. Çetin'in de MHP'den milletvekilliği aday adaylığı başvurusu yapacağı öğrenildi. Kamudan istifa eden diğer bir isimse Antalya'da uzun yıllar Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yapan, sonrasında görevden alınan İbrahim Acar, AK Parti'den başvuru yapmak için Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü uzman kadrosundaki görevinden istifa etti.
ERKAN MUMCU SÜRPRİZİ
Bölgede en çok konuşulan isimlerden biri de Isparta kamuoyunda Erkan Mumcu'nun yeniden siyasete dönebileceği yönünde. Mumcu'ya hem AK Parti'den hem de İYİ Parti'den teklifler olduğu konuşuluyor. Isparta'da Mumcu'nun siyasete geri dönme kararı vermesi halinde, adaylık yarışında dengelerin değişeceği değerlendirmeleri yapılıyor.
İSTİFA EDEN İL BAŞKANLARI VE PARTİ YÖNETİCİLERİ
Bölgede siyasi partilerin il ve ilçe başkanları düzeyinde çok sayıda isim de milletvekilliği için istifa etti. AK Parti'de Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Isparta'da AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Burdur AK Parti İl Başkanı Volkan Mengi, AK Parti Burdur Belediye Meclis Üyesi Yunus Taşkesen istifa etti.
CHP'DEKİ İSTİFALAR
Isparta, Burdur ve Afyonkarahisar'ın CHP il başkanları istifa ederken, Antalya'da ise iki il başkan yardımcısı ve bir ilçe başkanı milletvekilliği aday adaylığı için istifa etti. Milletvekilliği aday adaylığı için CHP Genel Merkezi'nin genelgesi doğrultusunda Antalya'da il başkan yardımcıları Orkun Murat Muratlı ve Abdullah Durmaz ile Manavgat İlçe Başkanı Aliye Coşar istifa etti. Isparta'da CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, Burdur'da CHP İl Başkanı İzzet Akbulut, Afyonkarahisar'da ise CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz ve CHP Dinar İlçe Başkanı Ali Arıkan istifa ettiler.
MHP'DE İKİ İL BAŞKANI
Isparta MHP İl Başkanı Basri Sönmez, Burdur MHP İl Başkanı Hikmet Ökten, Isparta Merkez İlçe yönetiminden Selim Öcal istifa etti. İYİ Parti'de Burdur İl Başkanı Faruk Ertem istifa etti. Öte yandan milletvekilliği aday adaylığı için Isparta'da İYİ Parti'de İl Özel İdare'den emekli genel sekreter İbrahim Yıldırım, Doğa Koruma Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'nden emekli Aydın Yılmazer yer alıyor. 
 
Editör: TE Bilisim