Kaş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri 23 Nisan Salı günü  saat 9:30’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek törenlerle kutlanılacak.
 
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yıl olduğu gibi bu yılda Kaş’ta coşkuyla kutlanacak.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMININ 99.YIL KUTLAMA PROGRAMI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 99.yıldönümü anlam ve önemine uygun olarak bayram süresince resmi daireler, okullar, kurumlar işyerleri, dükkanlar, evler, Bayrak ve Atatürk resimleri ile donatılacak geceleri aydınlatma yapılacak. Anaokulu, İlk-Ortaokul ve Lise Müdürlükleri okullarında 16-23 Nisan 2019 tarihleri arasında, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

KUTLAMALAR CUMHURİYET MEYDANINDA DÜZENLENECEK RESMİ TÖREN İLE BAŞLAYACAK

23 Nisan Salı Günü Resmi Törenler Cumhuriyet Meydanında saat 9:30’dan itibaren gerçekleştirilecek. Anaokul, İlkokul, ve Ortaokullar bayrak ve flama, öğrenci, öğretmen ve tüm idareciler tören alanında hazır olacaklar. Törende İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çelengi Atatürk büstüne sunulacak. Ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin anısına saygı duruşuna müteakip İstiklal Marşı söylenecek ve Şanlı Bayrağımız göndere çekilecek.

Kaş Cumhuriyet Meydanında saat 09:30’da gerçekleştirilecek çelenk sunma törenine müteakip aynı yerde kutlama programına devam edilecek. İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapacak.
Tören Öğrenciler tarafından Şiirlerin okunması, Halk oyunları gösterileri, Ödül Töreni ile sona erecek.

DİĞER ETKİNLİKLER

Kaş Merkez İlkokulu tarafından Akçagerme mesire alanında saat 13.00’ te “ Uçurtma Şenliği” yapılacak. Patara İlkokulu ve Ömer Halisdemir İlkokulu tarafından Patara Antik Tiyatro’da kutlama etkinliği gerçekleştirilecek.

 
Editör: TE Bilisim