Antalya Alışveriş Günleri, 1 Haziran'da başlıyor. 77 gün devam edecek alışveriş günlerinde, il genelinde AVM'lerden, çarşıdan, mahalle bakkalından kredi ve banka kartıyla yapılacak her 25 liralık alışveriş karşılığında 1 çekiliş hakkı kazanılacak.

 İngilizce adıyla Antalya Shopping Days'in tanıtımı, Akra Barut Otel'de Antalya Tanıtım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Boztaş, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Banu Okan Kavukçu, Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yönetim Kurulu Üyesi Halil Bülbül'ün katıldığı toplantıyla yapıldı.

Yusuf Hacısüleyman, Antalya Tanıtım A.Ş.'nin düzenlediği Antalya Alışveriş Günleri'nin ATSO ana sponsorluğunda Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, ilçe ticaret ve sanayi odaları ve sivil toplum örgütlerinin desteğiyle gerçekleştirileceğini söyledi. 1 Haziran- 16 Ağustos tarihleri arasında 77 gün sürecek alışveriş günlerine Türkiye'de faaliyet gösteren 28 bankadan 22'sinin katıldığını kaydeden Hacısüleyman, şunları söyledi:

 "Tüketiciler bankalar üzerinden yürütülecek çalışmayla her 25 liralık harcama karşılığında herhangi bir başvuruya gerek kalmadan Milli Piyango İdaresi'nin izni ile gerçekleştirilen çekilişe katılabilecek. Akaryakıt, vergi, harç, ceza ödemeleri, sigara ve alkollü ürün alımları için yapılan ödemeler kampanyaya dahil değil. Organizasyon sonunda yapılacak çekilişle 7 otomobil, 7 televizyon, 7 tablet, 7 klima, 77 bisiklet, 777 Antalyaspor forma ve atkısı dağıtılacak. Tüketiciler kampanyaya katılmak için hiçbir şey yapmayacak. Kredi ya da banka kartıyla Antalya il sınırında herhangi bir noktadan yapacakları her 25 TL'lik alışveriş karşılığında 1 çekilişi hakkı kazanacaklar."

 Alışveriş Günleri'nin bütün Antalya'yı kapsadığını dile getiren Hacısüleyman, "Organizasyonu Antalya'nın plaka kodu '07'den yola çıkarak 7 konsepti ile gerçekleştirmekteyiz" dedi. Amaçlarının Antalya Alışveriş Günleri'nin bir marka haline dönüştürmek olduğunu dile getiren Hacısüleyman, alışveriş günlerinin düzenlendiği tarihte 'Antalya'da olma' isteği yaratmak istediklerini söyledi. Bu yıl için özellikle 'festival' isminden kaçındıklarını aktaran Hacusüleyman, "Festival, kapsamı çok geniş bir alanı tarif ediyor. Antalya, bu yıl özellikle Expo'nun da açılmasıyla yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin pek çok şenliğine tanık oluyor. Bu ortam içinde bizim de 77 günlük zaman içinde etkinlikler düzenlememizin doğru olmayacağını düşündük" diye konuştu.

 Ancak gelecek yıldan itibaren uluslararası etkinlikleri alışveriş günleri kapsamında gerçekleştirmeyi düşündüklerini kaydeden Hacısüleyman, İstanbul'da düzenlenen alışveriş festivaline Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkı sağladığını belirtti. Hacısüleyman, Antalya için de benzer bir desteğin söz konusu olup olmadığına yönelik soruya "Başvurularımızı yaptık ancak şu ana kadar olumlu bir cevap alamadık" karşılığını verdi.




Editör: TE Bilisim