Arama Kurtarma Derneği (AKUT) tarafından Antalya'nın Kaş İlçesi'nde Gençlik Şöleni düzenlendi.
 
    Arama Kurtarma Derneği AKUT Kaş-Kalkan Temsilciliği tarafından, Antalya’nın Kaş İlçesi’nde, Gençlik Şöleni düzenlendi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97. yıl dönümü ve Gençlik Haftası nedeniyle düzenlenen şölende, gençler farklı etkinliklerde yarıştı.

    Etkinlikler kapsamında ilk olarak bisiklet turu düzenlendi. 9 kilometrelik tura, farklı yaşlarda 65 kişi katıldı. Kaş Cumhuriyet Alanı’nda sone eren tura katılanlara, Kaş kaymakamı Bilgihan Bayar ve diğer yetkiler tarafından birer katılım madalyası verildi. Ardından Kaş Cumhuriyet Meydanı’nda simültane santranç turnuvası düzenlendi. 22 öğrencinin katıldığı turnuvada öğrenciler, ünlü santranç ustası Tunç Hamarat’a karşı mücadele ettiler. Öğrenciler, Hamarat’a karşı ilginç maçlar çıkardı. Kaş Cumhuriyet Alanı’nda kurulan standlarda, gençlere ve Kaşlılar’a AKUT tanıtıldı. AKUT’un çalışmaları, görsel olarak gösterildi.

   Gençlik Şöleni’nde son olarak yaklaşık bir aydır süren masa tenisi turnuvası’nın final maçları yapıldı. Akçagerme Tesisleri’nde yapılan final maçlarının sonunda Alp Günal şampiyon oldu. Akşamda, Kaş Akçagerme Plajı’nda AKUT yararına bir dayanışma yemeği düzenlendi.  Yemeğe, Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Murat Erdoğan, AKUT Başkanı Nasuh Mahruki’nin aralarında bulunduğu 150 kişi katıldı.

    Yemekte bir konuşama yapan AKUT Başkanı Nasuh Mahriki yaptığı konuşmada”AKUT bir  gönüllülük girişimi, gönül verme topluluğudur. AKUT’ta görev alan her arkadaşımız, toplumsal dayanışmanın, yardımlaşmanın en güzel örneklerini veriyor. AKUT, sadece doğal olaylarda yardıma koşan, acıların azalmasına katkı sağlayan bir kurum değil, aynı zamanda gönüllü bir eğitim kurumudur. Bunun küçük bir örneğini, Kaş’ta gençlerimiz için düzenlediğimiz etkinliklerle gösterdik”dedi.
 





 
Editör: TE Bilisim