Antalya’nın Kaş İlçesinde “ Sıfır Atık ” konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Amerikalı Yazar Bea Johnson katıldı.

Kaş Kültür Evin’de düzenlenen konferansa Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, Kalkan Kültür Evi Yöneticisi Fatoş Bakır Yüksel, Kaşta yerleşik olarak yaşayan yabancılar ile vatandaşlar katıldılar.
 
Bea Johnson sunumunda  çok daha az atık üretimi ile para ve zaman tasarrufunun sağlanması, daha sağlıklı, atıksız bir yaşam tarzını benimseme konusunda faydalı ve pratik bilgileri yaşamından örnekler ile anlattı.
 
Bea Johnson ve ailesi 2008 yılından beri yılda bir kavanoz çöp üretmek amacıyla, sıfır atık yaşam tarzını benimsedi. Bea Johnson blogu  ve çok satanlar listesindeki kitabı Zero Waste Home ile  küresel bir hareket başlattı. Medyada geniş yer bulan Bea Johnson, New York Times tarafından ‘’Atıksız yaşayanların rahibesi’’  olarak gösterilip, bu yaşam tarzını benimseyen insanların sözcüsü oldu. 60 ülke ve 6 kıtada konuşma yapan Bea Johnson seyircileri arasında Google, Starbucks ve Birleşmiş Milletler de yer alıyor. Uluslararası 18 tur tamamlayan Bea Johnson Green Awards’ta da büyük ödülü var. Bea Johnson California'da yaşayan bir Fransız yerlisi.
 
Bea Johnson Kaş Kültür Evinde katılımcılara mizah ve enerjiyle yorumladığı görsel bir sunum ile engelleri ve kabul gören çözümleri anlattı. Sıfır Atık elde etmek için, 5 kuralın uygulanması için basit bir sistemden bahsetti. Johson reddetme, azaltma, yeniden kullanma, dönüştürme ve gübreleme yöntemlerinden bahsederek öğüt vermeden, yargılamadan, kendi hayat tarzı hakkında bilgilerini katılımcılara anlaşılır bir biçimde paylaştı.
 
Johnson sunumunun devamında önyargıları ortadan kaldıran, sıfır atığın iyi, daha sağlıklı olabileceğini, zaman ve para tasarrufu sağlayabileceğini kendi yaşamından örnekler ile ispatlayarak, can sıkan bir konunun, herkes için erişilebilir olabileceğini anlattı.

Bea Johnson Evlerde uygulanabilir çözümlere, yeni bir bakış açısı katarak konferansa katılan konuklara alışkanlıklarını değiştirmeye yönelik  önerilerde bulundu. Katılımcılar konferans süresince ve sonunda sordukları sorular ile Bea Johnson’dan yeni fikirler edindiler.
 
Konferans sonunda Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, bu ilgi çekici konferansı sunduğu için Bea Johnson’a  teşekkür etti. 

 
Editör: TE Bilisim