Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Karaalioğlu Parkı’nda kurduğu iftar sofrası Ramazan ayının ilk gününde doldu, taştı. İftar saatine trafikte ve hastanelerin acil servislerinde yakalananların imdadına ise acil kumanya hizmeti yetişti. Aniden başlayan yağmura rağmen vatandaşlar Ramazan çarşısına da yoğun ilgi gösterdi.
 
Antalya’da her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan Gecelerinin adresi, Büyükşehir Belediyesi tarafından Karaalioğlu’nda kurulan geleneksel ramazan çarşısı oldu. İftara saatler kala çarşıya akın eden Antalyalılar ilk oruçlarını Karaalioğlu Parkı içindeki Büyükşehir Belediyesi’nin iftar sofralarında açtı. İftar öncesi uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, hep birlikte yapılan dualara amin dedi.

ACİL İFTARİYELİK DAĞITILDI

İftar saatini trafikte ve hastanelerin acil servislerinde karşılayanlar için de acil iftariyelik dağıtıldı. Belediye görevlileri, kavşaklarda ve hastane önlerinde vatandaşlara paket halinde iftarlık hizmeti sundu. İftar sonrası aniden başlayan yağmur sebebiyle Ramazan etkinlikleri iptal edildi. Buna rağmen vatandaşların Karaalioğlu Parkı’ndaki Ramazan çarşısına ilgisi yoğun oldu. Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Ramazan etkinlikleri bir ay boyunca Karaalioğlu Parkı içerisinde Antalyalılarla ile buluşacak.

İFTAR SOFRAMIZA DAVETLİSİNİZ

Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca her akşam 4 bin kişiye iftar yemeği ikram edilecek. Karaalioğlu Parkı’nda kurulan iftar sofrasında her gün bin kişi orucunu açabilecek. Ayrıca Ermenek Kültür Çadırı, Çamlıbel Kültür Çadırı’nda sıcak yemek veriliyor. 2 yıl önce hayata geçirilen ve büyük beğeni toplayan acil iftariyelik hizmeti bu yıl da devam ediyor. Bu kapsamda, Tıp Fakültesi Acil Servisi, Araştırma Hastanesi Acil Servisi, Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi önü ile Sanayi, Migros, Çallı, Meydan, Hal, Demokrasi, kavşaklarında ve otogarda vatandaşın iftarını yapması için paket halinde iftar yemeği servisi yapılıyor. Yoğun trafiğin yaşandığı vatandaşlara yemek dağıtımı yapılacak.

ÜNLÜ SANATÇILAR KONSER VERECEK

Büyükşehir Belediyesi Ramazan etkinlikleri de ünlü isimleri ağırlayacak. Şenlikler kapsamında Orhan Hakalmaz, Grup Sezgiler, Orhan Aykut, Grup Tillo, Fatih Koca, Yücel Arzen, Uğur Işılak, Bedirhan Gökçe gibi ünlü sanatçılar ve gruplar sahne alacak. Dinletiler, hemşeri geceleri, sıra geceleri ve her akşam Karagöz-Hacivat, Orta Oyunu halkla buluşacak. Karaalioğlu Parkı içerisinde kurulan nostaljik Ramazan çarşısında ise pamuk helvacısı, elma şekercisi, macuncusu, lokmacısı, mısırcısı, şerbetçisiyle unutulmaya yüz tutmuş Ramazan geceleri yaşatılıyor. Çarşı aynı zamanda giyim, gıda ve kitap satış stantları ile alış verişin merkezi haline geldi.

RAMAZAN ETKİNLİKLERİ İLÇELERDE

Büyükşehir Belediyesi, on bir ayın sultanı Ramazanı ilçelerde de dolu dolu yaşatacak. Tüm ilçelerde Sıra Gecesi, Hacivat Karagöz, Orta Oyunu Gösterisi gerçekleştirilecek ve İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Tasavvuf Müziği Topluluğu da konser verecek.
 





 
 
Editör: TE Bilisim