Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel, yaptığı yazılı bir açıklamayla darbe girişimini kınadı. Başkan Türel açıklamasında, millete, vatana ihanet eden çetenin darbe girişimine karşı büyük Türk milletinin göğsünü siper ettiğini, milli iradeye, demokrasiye sahip çıktığını belirtti.

Antalya'da Cumhuriyet Meydanı'nda darbe girişimine tepki amacıyla toplanan vatandaşlar, şehitler için dua etti.

 Antalya'da darbe girişimine tepki amacıyla yaklaşık 5 bin kişi Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Meydanda akşam saatlerinde kalabalıklaşan vatandaşlar, polisin oluşturduğu güvenlik bariyerinden aranarak, alana girdi. Türk bayraklarıyla alanda marşlar söyleyen vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi. 6 yaşındaki Eminer Nur Hamurcu'nun okuduğu şiir vatandaşların beğenisini topladı. Vatandaşlar meydana kurulan dev ekranda haberleri izleyip, darbe girişimine ait videoları izledi.  Alanda bulunanlar darbe girişiminde hayatını kaybedenler için dua etti. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Ak Parti Milletvekilleri Mustafa Köse, Gökcen Özdoğan Enç, İbrahim Aydın, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Akdeniz Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de katıldı. Vali Karaloğlu eşi Sevim Karaloğlu ve iki kızıyla yer aldı. Protokol üyeleri vatandaşları selamladıktan sonra birlikte marş söyledi. Vali Karaloğlu, yaptığı konuşmada, darbe girişimi yapan askerlere tepki gösterdi. Bazı sürücüler de araçlarıyla kentte konvoy oluşturup, korna çalarak tur attı.

VALİ: MEYDANLARI TERKETMEYELİM

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Antalya'da millet, polis, bürokrasi, sivil toplum, medya, siyasiler olarak hep birlikte, Türkiye'nin yanında saf tuttuklarını belirtti. Vali Karaoğlu'nun mesajı şöyle: 'Kaderimize kahramanca sahip çıkan tüm vatandaşlarımızı kutluyorum. Bir kez daha bu milletin bir ferdi olmaktan onur duydum. İşgal ordularının dahi yapmadığı alçaklıklar yapan ihanet şebekesini lanetliyorum. Allah bu zalimlere fırsat vermesin. Türkiye'nin yerli ve milli güçleri iş başındadır. Hainler hesaba çekilme sırasında, çekecekleri cezayı beklemektedir. Türkiyemize, milletimize, Antalyamıza geçmiş olsun. Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizden gelecek resmi açıklamaya kadar, meydanları terketmeyelim. İrademize sahip çıkalım.'

MEYDANDA BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşların bekleyişi ise devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, sabah saatlerinde meydanda bekleyenlere çorba ve ekmek dağıttı. Bekleyenlerin güneşten etkilenmemesi için de çadırlar kuruldu. Öğle saatlerinde alanda bekleyişlerini sürdüren yaklaşık 500 kadar kişi, sinevizyondan gelişmeleri takip ediyor.

BAŞKAN TÜREL'DEN DARBEYE KINAMA

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel, yaptığı yazılı bir açıklamayla darbe girişimini kınadı. Başkan Türel açıklamasında, millete, vatana ihanet eden çetenin darbe girişimine karşı büyük Türk milletinin göğsünü siper ettiğini, milli iradeye, demokrasiye sahip çıktığını belirtti.
Antalya'nın demokrasinin kalesi olduğunu belirten Başkan Türel, şu ifadelere yer verdi: "Antalya, bugün de demokrasinin kalesidir, yarın da demokrasinin kalesi olacaktır. Bir kez daha Antalya olarak, demokrasiye, cumhuriyete, milli iradeye sahip çıkma kararlılığımızı ilan ediyoruz. Antalya karanlık çetelere karşı dimdik ayaktadır. Şu anda Türkiye'nin her yerinde millet meydanlardadır. Sayın Cumhurbaşkanımız, Büyük Millet Meclisi Başkanı, Başbakanımız, Bakanlarımız ilk dakikadan itibaren kahramanca irade göstermişlerdir. Türk Silahlı Kuvvetleri, darbecileri bertaraf etmeye başlamıştır. Emniyet güçlerimiz, darbecilere karşı kahramanca karşı koymuştur. Milletimiz demokrasiye sahip çıkmak üzere bütün siyasi partilerle kenetlenmiştir. 15 Temmuz Türk demokrasisinin bayramı olacaktır. Büyük Türk milleti ihanet çetesini tarihin karanlık sayfalarına gömecektir. Demokrasiye sahip çıktığınız için tüm Antalyalılara ve milletime teşekkür ediyorum. Bugün sizler milyonlarca vatandaşımız gibi yeni bir tarih yazdınız. Tarihin altın sayfasına geçtiniz."

MHP ANTALYA İL BAŞKANI MUSTAFA AKSOY ;  DEMOKRASİNİN YANINDAYIZ  
 
Büyük Türk Milleti ve devletine karşı yapılan adi kalkışmanın önlenmesi konusunda tarihi sorumluluk üstlenen Genelbaşkanımız Devlet Bahçeliye ve hep birlikte bombalar altında TBMM'de milli irade nöbeti tutan  Milletvekillerimize müteşekkirim.
Milliyetçi Hareket Partisi ülkemizin sancılı tablosunu dikkatle ve demokrasiye tam bir riayet ve sadakatle takip edecektir.
Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, Türk milleti bu badireyi atlatacaktır.
Milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya hiç kimsenin gücü de yetmeyecektir.                    
Milliyetçilik ve Demokrasinin ikiz kardes olduğuna inanan Ülküdaşlarımla  gurur duyuyorum.
 
STK VE SİYASİ PARTİLERDEN KINAMA

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, CHP Antalya İl Başkanlığı, Vatan Partisi Antalya İl Başkanlığı, Demokrat Parti Antalya İl Başkanlığı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya Ticaret Borsası, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği, Seyahat Acenteleri Yöneticileri Derneği de darbe girişimini kınadı.








Editör: TE Bilisim